Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Roda de Berà es bolca per ajudar Ucraïna

L'Ajuntament rep la primera família refugiada que arriba al municipi

Els rodencs i rodenques s’han abocat per ajudar Ucraïna i s’han omplert fins a vuit palets de caixes plenes Els rodencs i rodenques s’han abocat per ajudar Ucraïna i s’han omplert fins a vuit palets de caixes plenes AJUNTAMENT DE RODA DE BERÀ
Societat Redacció Infocamp
Dimarts, 08 Març 2022 21:36

Només fa cinc dies que l’Ajuntament i Protecció Civil van engegar la recollida d’ajuda humanitària per al poble ucraïnès i totes les expectatives s’han vist superades per l’allau de solidaritat rebut. Els rodencs i rodenques s’han abocat per ajudar Ucraïna i s’han omplert fins a vuit palets de caixes plenes d’aliments de llarga caducitat, roba d’abric, mantes, medicines i productes d’higiene.

Protecció Civil de Roda de Berà recollirà aliments i material fins al proper diumenge, 13 de març, en horari de dilluns a divendres, de 9 a 13h i de 16 a 18h; el dissabte de 9 a 13h i el diumenge de 9 a 12h, a la seu de l’associació, la qual s’ubica al carrer Joan Carles I, 19, al costat de les dependències de la Policia Local.

Segons asseguren, el Consolat donarà prioritat a l’enviament de medicines, d’aliments per a nadons i d’alimentació en general de llarga caducitat, tot i que també es necessiten abrics de totes les talles i mantes; material d’higiene i cures com aigua oxigenada, venes, esparadrap, betadine, tiretes, sabó per desinfectar, esponges, pasta de dents, xampú, tovalloletes infantils, bolquers o compreses; i aliments per a mascotes.

L’Ajuntament s’aboca amb la primera família refugiada que arriba a Roda

Natalia i la seva filla Anastasia, de només 8 anys, fa tres dies que estan fora de perill a Roda de Berà. La invasió de les forces militars russes les va obligar a deixar la seva llar i tota la seva vida a Cherkasy, al centre d’Ucraïna. Irina, cunyada i tieta d’ambdues, qui viu a l'Estat espanyol des de fa 13 anys i a Roda de Berà des de fa dos i mig, les ha acollit a casa seva. “El meu germà s’ha quedat a Polònia, on hi treballa, per ajudar el nostre país en tot allò que des d’allà es pugui fer”, explicava Irina a l’alcalde Pere Virgili aquest matí al seu despatx a l’Ajuntament. Allà l’alcalde les ha rebut per oferir-les-hi tota l’ajuda que el consistori les pugui brindar, assessorament, roba, aliments i fins i tot s’està gestionant la possibilitat d’oferir-les un habitatge temporal.

“Un àngel que les ha acompanyat durant tot el viatge fins a Roda de Berà”, ha afermat Irina, “ara és molt, molt complicat sortir del país, les tropes russes no respecten els corredors humanitaris i estan disparant els infants i les dones”. Natalia i la petita Anastasia van passar uns dies amagades abans de poder sortir del país, dormint dins la banyera perquè era més segur davant d’un atac. Van fugir a través de Moldàvia, una sortida que ara s’ha complicat pels milers d’ucraïnesos que intenten fugir de la guerra. Ho van fer amb el cotxe d’una família veïna, gràcies a l’ajuda d’Irina, “vaig cobrir totes les despeses, perquè ells tenien el cotxe però no podien pagar la gasolina”, ha dit Irina, “van ser cinc dies de viatge molt durs per a elles creuant Europa, i tot i que l’Anastasia s’ho va prendre com una excursió, ja té vuit anys i s’assabenta de tot. Va haver de veure com una bomba explotava molt a prop del cotxe, pobles cremats, gasolineres cremades...”, ha explicat Irina a l’alcalde amb els ulls plens de llàgrimes.

família Ucraïna a Roda

Quant a Rússia, les tres tenen familiars i amics al país, que viu d’esquena al conflicte per la censura imposada pel Kremlin. “No saben què hi està passant realment, no els hi arriben les notícies internacionals i els mitjans d’allà no expliquen la veritat. Pensen que l’exercit rus hi ha anat a ajudar els ucraïnesos i el que estan fent és matant-nos”, ha assegurat.

Mentre esperen que la Generalitat les ajudi i les guiï en les passes que hauran de donar a partir d’ara, Natalia vol que la seva filla continuï els seus estudis a Roda de Berà. Tot i no conèixer el nostre idioma esperen que el pugui aprendre, davant d’un futur molt incert.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: