Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Reus reivindica la pluralitat de les dones amb més de 40 actes

La ciutat commemora el 8M, el Dia Internacional de les Dones

Imatge de la presentació dels actes del 8M a Reus Imatge de la presentació dels actes del 8M a Reus REUS.CAT
Societat Redacció Infocamp
Dilluns, 07 Març 2022 21:40

Reus s’adhereix un any més a la commemoració del Dia Internacional de les Dones del 8 de març amb un programa d'una quarantena d'actes coordinats per la regidoria de Participació, Bon Govern i Serveis Generals de l’Ajuntament de Reus i el Casal de les Dones. Alguns d’ells els organitza el mateix Ajuntament de Reus i la resta els impulsen diferents institucions, col·lectius i entitats de la ciutat.

D'acord amb els compromisos adquirits en el Pla d'Acció Municipal Reus i el Pla Municipal de Polítiques de Gènere, l'Ajuntament es marca l'objectiu que la programació contribueixi a reivindicar i promoure una societat més justa, integradora, lliure i equitativa per les dones i els homes. Una programació que també ret homenatge als moviments feministes i reivindica que cal continuar fent evidents les desigualtats de gènere.

El cartell d’enguany reivindica la pluralitat del gènere femení: dones de races diferents, amb tot tipus de cossos, dones trans o d’orientació sexual diversa són representades a la il·lustració que inclou les mans amb la polsera del col·lectiu LGTBI+, plantes i símbols de la primavera que evoquen revolució, renaixença, feminitat i natura, així com papallones lligades al concepte de llibertat. Una simbologia que es vincula a la ciutat de Reus amb la intenció de reflectir una ciutat feminista que lluita pels drets de totes les dones.

La programació aplega un total de 46 actes, 40 amb data concreta i 6 que tindran més d’un dia de durada. Hi destaca l'acte institucional que es farà al saló de plens de l'Ajuntament, aquest dimarts 8 de març, i que aquest any comptarà amb la lectura de la declaració institucional a càrrec de l’artista feminista reusenca Marta Roigé.

També cal destacar la iniciativa que es va engegar el passat dijous 3 de març sota el nom 'Dijous coeducatius', amb la qual es pretén donar eines a les famílies per tal d’acabar amb els rols i estereotips a la infància.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: