Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Els conductors dels autobusos municipals de Tarragona faran una vaga parcial per la falta de treballadors

L'empresa reconeix que hi ha més baixes de les habituals i que els empleats han de fer més hores per cobrir el servei

Imatge d'arxiu d'un autobús de l'Empresa Municipal de Transports (EMT) de Tarragona Imatge d'arxiu d'un autobús de l'Empresa Municipal de Transports (EMT) de Tarragona ARXIU / INFOCAMP
Societat ACN
Dilluns, 07 Març 2022 16:36

El comitè d'empresa de l'Empresa Municipal de Transports (EMT) de Tarragona ha anunciat que faran aturades parcials al servei d'autobusos en protesta contra la situació laboral que pateixen els conductors. Segons ha reconegut el president de l'EMT, Jordi Fortuny, actualment hi ha unes 25 persones de baixa d'una plantilla d'uns 150 treballadors i això obliga als que estan operatius a fer més hores i reduir descansos. En un comunicat, els empleats han denunciat "passotisme i immobilisme per part de la direcció". Fortuny ha avançat aquest dilluns que han iniciat els tràmits per incorporar els conductors que siguin necessaris per solucionar la situació, que ja ha generat disfuncions en el servei.

El principal canvi que han demanat els treballadors és una reestructuració de la plantilla que inclogui la incorporació de nous conductors, per tal de reduir la temporalitat i que acabi repercutint en una millora del servei als usuaris. Pel que fa a la jornada laboral, han reclamat uns temps de descans "legítims i humans" i un còmput anual d'hores. Alhora han sol·licitat millores salarials, així com que no s'externalitzi la vigilància i que les cotxeres estiguin en condicions.

Davant aquestes reivindicacions, el president de l'EMT, Jordi Fortuny, ha agraït la "predisposició” a ampliar horaris i fer hores extres per part dels treballadors durant els darrers temps i s'ha mostrat comprensiu amb les seves queixes. "Jo també protestaria", ha reconegut. Pel que fa a la incorporació de nous conductors, Fortuny ha especificat que han de permetre tant arranjar la manca actual de professionals com "qüestions més estructurals".

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: