Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Salou condemna la invasió d'Ucraïna i se solidaritza amb el poble ucraïnès

L’Ajuntament de Salou ha convocat una concentració davant de les portes del consistori, per fer un minut de silenci i llegir el manifest institucional

Prop de 300 persones s'han reunit a Salou per condemnar la invasió d'Ucraïna i se solidaritza amb el poble ucraïnès Prop de 300 persones s'han reunit a Salou per condemnar la invasió d'Ucraïna i se solidaritza amb el poble ucraïnès AJUNTAMENT DE SALOU
Societat Redacció Infocamp
Dimarts, 01 Març 2022 23:45

Salou s’ha reunit, aquesta tarda de dimarts, davant de les portes de l’Ajuntament, per llegir una declaració institucional de condemna a la invasió militar d’Ucraïna, de suport al poble ucraïnès i de compromís amb la pau. Aquesta declaració se suma a les de les entitats municipalistes de l'Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) i la Federació de Municipis de Catalunya (FMC),que ha estat secundada per molts municipis del Camp de Tarragona.

L’acte, al qual hi han assistit unes 300 persones, ha estat presidit per l’alcalde Pere Granados, acompanyat de tots els portaveus dels grups municipals i de la resta de regidors i regidores de la corporació. S’ha iniciat amb un minut de silenci, amb la melodia del Cant dels Ocells.

A continuació, l’alcalde ha llegit el manifest institucional de l’Ajuntament, que, en nom del municipi de Salou, “vol manifestar la més enèrgica condemna a l’atac militar contra ciutats i població civil ucraïnesa, que ha provocat ja innocents víctimes i una crisi humanitària amb milers de refugiats”. El document també posa de relleu el compromís de la societat salouenca amb la pau i la convivència, amb la resolució no violenta dels conflictes, i el respecte a les decisions sobiranes i democràtiques.

                                                         L'alcalde de Salou, Pere Granados, llegint el manifest: 

Pere Granados Ucraïna

La declaració valora la intervenció sobre el territori ucraïnès, ordenada pel president rus Vladímir Putin, com a “un estat de violència i d’agressió absurda i incomprensible, que només genera danys personals i col·lectius, i patiment a la població”; i com a “una ocupació militar que viola la sobirania i la integritat d’un país, i sotmet la seva llibertat i la seva voluntat a escollir el seu propi futur”.

Per tant, l’Ajuntament de Salou exigeix la desescalada del conflicte, amb l’aturada immediata de la invasió i la retirada de les tropes enviades per Putin a Ucraïna, abans que es multipliqui el nombre de víctimes i de damnificats.

En segon lloc, la corporació expressa el seu suport i solidaritat amb el poble d'Ucraïna davant d'aquest atac, i, especialment, amb la comunitat d'origen ucraïnès que resideix a Salou, als pobles i ciutats veïnes, a Catalunya i a Espanya, que viuen, amb tristesa i impotència, aquesta situació.

I, en tercer lloc, s’apel·la a la represa del diàleg i a l'entesa per a la construcció de la pau entre tots, i cercar solucions per vies polítiques i diplomàtiques als problemes.

Per últim, Salou ha demanat un esforç per reconsiderar una posició injusta i que es torni al diàleg per a la construcció de la pau entre els pobles i les nacions d'Europa i del món. I ha desitjat que aquest conflicte finalitzi l’abans possible, i es pugui normalitzar la vida a Ucraïna i a Rússia, en un ambient de pau, en benefici de tothom.

Presència de la comunitat ucraïnesa de Salou

L’acte ha finalitzat amb la peça ‘Imagine’ de John Lennon. Les persones ucraïnes assistents han cantat l'himne del seu país; i la representant de la nova Associació d'Ucraïnesos de Salou, Anastasia Chornohuz, ha expressat unes paraules d'agraïment per tot el suport, així com, també, ha explicat com poder fer aportacions per ajudar les famílies que viuen a Ucraïna.

ucraïnesos Salou

La façana de l’Ajuntament també ha estat il·luminada amb els colors de la bandera d’Ucraïna, blau i groc, durant tot l’acte.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: