Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Dones amb Iniciativa impulsa un plec de propostes per "Un Vendrell amb mirada de dona"

L'entitat proposa a l'Ajuntament idees per donar més visibilitat a les dones als espais públics i accions formatives per afavorir la igualtat als centres educatius

Representants del Grup de Dones amb Iniciativa del Vendrell Representants del Grup de Dones amb Iniciativa del Vendrell CEDIDA
Societat Redacció Infocamp
Divendres, 25 Febrer 2022 17:45

Coincidint amb la celebració del 8 de març, Dia Internacional de les Dones, el Grup de Dones amb Iniciativa del Vendrell anuncia que presentarà a la Regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament del Vendrell dues propostes amb el lema “Volem un Vendrell amb mirada de Dona” per donar més visibilitat a la dona i promoure la igualtat de gènere en tots els àmbits.. Des de la regidoria que encapçala el regidor Christian Soriano hi ha el compromís de compartir i debatre aquestes propostes amb tots els grups municipals en el pròxim Ple de març.

En primer lloc, Dones amb Iniciativa del Vendrell proposa donar més visibilitat a les dones en tots els espais públics del municipi (estàtues, figures, plaques, grafitis, murals, nomenclàtor de carrers i places, etc...). Un paquet de mesures que serveixin per treballar per la igualtat, combatre la violència de gènere, defensar els drets de les dones i afavorir la dignitat i l'edatisme, especialment en les dones grans.

La segona proposta que l'entitat farà arribar al consistori és la posada en marxa d'accions formatives -com tallers , xerrades o cursos- per conscienciar i afavorir la igualtat a tots els centres educatius. Aquestes accions comptaran amb a la implicació de psicòlegs, pedagogs, cossos de seguretat, l'Ajuntament, entitats i tècnics professionals especialitzats en la matèria.

El mural-collage del 8 de març

D'altra banda, Dones amb Iniciativa del Vendrell anima a totes les dones participar en la confecció d'un mural-collage, amb perfils de dones de tots els àmbits que es penjaran pels carrers, edificis i comerços de la ciutat.

Aquest 8 de març, l'associació de dones vendrellenques reivindica “la creació de condicions favorables per a l'eliminació de la discriminació de les dones, la plena participació al procés de desenvolupament social, la igualtat de gènere, l'empoderament de totes les dones, l'eradicació de la violència, la lluita pels drets de les dones en un municipi cohesionat e inclusiu, donar valor i visibilitat al treball domèstic no remunerat i la corresponsabilitat en tasques de cures”.

L'entitat també dona un toc d'alerta “per reduir la discriminació de les Dones Grans que, per raó d'edat i pel sol fet de ser dones, estan doblement discriminades”.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: