Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Comencen a construir el nou edifici del servei d'atenció a infants i adolescents víctimes d'abusos sexuals a Tarragona

Les noves instal·lacions de la Barnahus obriran el setembre i tindran l’aspecte d’una llar "amigable"

Imatge d'arxiu d'una de les estances del servei Barnahus de Tarragona Imatge d'arxiu d'una de les estances del servei Barnahus de Tarragona MAR ROVIRA / ARXIU / ACN
Societat ACN
Dimarts, 15 Febrer 2022 21:12

El nou edifici de la Barnahus, el servei d'atenció a infants i adolescents víctimes d'abusos sexuals a Tarragona, s'ha començat a construir aquest dimarts. Les obres estan previstes que s'enllesteixin el pròxim setembre, quan es traslladarà el servei a les noves instal·lacions, situades al Complex Educatiu, a pocs metres de l'actual emplaçament. El nou espai serà de fusta i tindrà l'aspecte d'una llar perquè els infants i les seves famílies el reconeguin com un espai "amigable", que els proporcioni seguretat i confiança. L'edifici també cercarà l'eficiència energètica i disposarà de plaques solars i aprofitament d'aigües residuals.

La Barnahus, que va entrar en funcionament l'any 2020 a Tarragona, és un servei únic i pioner a tot l’Estat. Agrupar en un mateix espai tots els recursos que intervenen en un cas d’abús sexual infantil i permet reduir les avaluacions i entrevistes gràcies a la coordinació d’equips multidisciplinaris. D'aquesta manera, s'evita revictimitzar els menors. Durant l’any passat, es van atendre 171 infants i adolescents. El Departament de Drets Socials té previst posar en marxa tretze centres més d'aquestes característiques arreu de Catalunya.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: