Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Sarral inaugura la sala de vetlles municipal i la reforma de la plaça de la Societat

La presidenta de la Diputació de Tarragona va assistir a l'acte d'inauguració i va fer una visita institucional a Europastry

Sarral va inaugurar dissabte passat la nova sala de vetlles Sarral va inaugurar dissabte passat la nova sala de vetlles AJUNTAMENT DE SARRAL
Societat Redacció Infocamp
Dimarts, 15 Febrer 2022 07:01

La sala de vetlles de Sarral ja és a punt per donar servei als veïns i veïnes que ho necessitin, i també als de la resta de la comarca. L'alcaldessa de Sarral, Victòria Cañís, acompanyada de la resta de la corporació municipal i la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, van inaugurar aquest dissabte passat l’equipament municipal.

                                                               Cañís i Llauradó inagurant la sala de vetlles de Sarral (Aj.de Sarral): 

Victòria Cañís i Noemí Llauradó Sarral

L’equipament ocupa 300 m2 i està situat al costat del cementiri. Disposa d’un ampli jardí d’entrada, de grava d’alabastre, el guix icònic del qual Sarral és capital artesana nacional i que s’ha incorporat a d’altres espais de l’equipament. A més, compta amb una sala principal de 170 m2, sala pel difunt, vestíbul, serveis, un porxo de 40 m2 i una gran cotxera. La sala de vetlles ha costat 385.000 euros, i el 95% de la inversió ha anat a càrrec del Pla d’Acció Municipal de la Diputació, que també n’ha aportat els serveis tècnics d’arquitectura.

Durant la inauguració, la presidenta Noemí Llauradó va afirmar: "Independentment d’on visquin els ciutadans tots tenen dret a gaudir dels serveis necessaris, com ara aquesta sala. Per a la Diputació és una prioritat fonamental sumar amb els municipis i ho fem amb projectes com aquest". L’alcaldessa de Sarral va remarcar la importància de la sala pels ciutadans, com ho demostrat el consens de tots els regidors: «Tots els partits la portàvem en el programa i la va començar el meu predecessor, el Santi Fornés. Ara veiem acabat un equipament llargament esperat, amb tots els serveis necessaris i que, a més ha quedat preciós i ha incorporat un dels nostres signes d’identitat artesana, l’alabastre».

Un nou espai pel nucli antic

La jornada també va servir per inaugurar la reforma integral de la plaça de la Societat, remodelada amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona. Cañís i Llauradó van descobrir una placa de la ceramista de Senan, Núria Albà, que recull la història de l’espai, que formava part del complex del sindicat. La plaça s’ha pavimentat, s’hi ha plantat jardineria i arbres i s’han col·locat baranes i mobiliari urbà, esdevenint un espai de trobada pels veïns del nucli antic.

Després de les inauguracions, el govern municipal i la comitiva de la Diputació, que també integraven el vicepresident primer Quim Nin i les diputades Carme Ferrer i Marta Blanch, van visitar l’empresa Europastry, on van ser rebudes pels responsables de la planta. Amb 500 treballadors, Europastry és una de les principals empreses de la zona, on produeix més de 500 productes diferents de brioixeria i pans. El 2019 va culminar una inversió de 30 milions d’euros en l’ampliació de la línia d’un dels seus productes estrella, els Dot dels qual en produeix tres milions d’unitats diàries.

                                                                                Visita a Europastry (Aj.de Sarral): 

Europastry visita Llauradó

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: