Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Querol carrega una desena de remolcs de deixalles d'antigues plantacions de marihuana

L'Ajuntament es mostra preocupat dels danys causats a la fauna i la flora

Acumulació de residus generats en una de les zones afectades per les plantacions de marihuana al terme de Querol Acumulació de residus generats en una de les zones afectades per les plantacions de marihuana al terme de Querol AJUNTAMENT DE QUEROL
Societat ACN
Divendres, 11 Febrer 2022 15:41

Querol (Alt Camp) ha començat a netejar les zones afectades per les plantacions de marihuana desmantellades durant l'any passat. L'Ajuntament ha contractat quatre pagesos del poble que, amb un remolc, van recollint totes les deixalles acumulades en diverses zones forestals del terme. Calculen que carregaran més d'una desena de remolcs amb tot tipus de residus, principalment plàstics. L'alcalde, Jordi Pijoan, s'ha mostrat preocupat per l'impacte mediambiental i els danys que causen aquests campaments il·legals a la fauna i la flora, més enllà dels residus que generen. "Van fer ús de les nostres reserves d'aigua, van buidar la meitat del llac Formigosa, i també el torrent on hi ha espècies autòctones en procés de regeneració", apunta a l'ACN.

Fins al març, quatre pagesos del municipi es dedicaran a retirar un cop per setmana la brutícia que hi ha als torrents i rieres del terme de Querol. Concretament, dels espais com el torrent Roig i d'Esblada, Gaià, Pinyana i el llac Formigosa. En aquests punts, els Mossos d'Esquadra van desmantellar vuit plantacions de marihuana l'estiu passat. "Els estem netejant a l'hivern perquè sabem que no correm cap perill, ja que qui neteja no es trobarà a ningú", ha explicat Pijoan.

A banda dels residus generats, el batlle ha lamentat que els responsables de les plantacions van fer baixar fins a la meitat la reserva d'aigua del llac de Formigosa i també van buidar les basses on s'havia reintroduït el cranc ibèric autòcton. "Formigosa és una reserva pels mitjans d'extinció d'incendis on hi ha molts metres cúbics d'aigua; no només ens porten brutícia, sinó més perjudicis", ha denunciat.

L'alcalde confia que amb l'ajuda de les administracions superiors i els cossos policials puguin evitar la proliferació de noves plantacions de marihuana. "És un tema complicat perquè fins que la planta no té alçada no es considera un producte il·legal i no es pot actuar. Espero que amb la pressió de totes les administracions es pugui actuar més hora aquest any i ens estalviem tot això el vinent", ha sostingut Pijoan.

A Mont-ral, també comparteixen aquesta problemàtica i s'ha organitzat una acció de neteja en una de les zones on hi va haver plantacions de marihuana. L'actuació es farà aquest diumenge al matí al barranc del Mas d'en Verd i està organitzada per entitats ecologistes, el Consell Comarcal de l'Alt Camp i l'Ajuntament. Es tracta de la segona actuació feta en aquest municipi per retirar residus derivats pels cultius il·legals desmantellats.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: