Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Inspecció de Treball obre un expedient sancionador contra l'empresa municipal Reus Transport Públic

La CUP de Reus titlla "d'escandalós" que la companyia pública acumuli queixes per incompliment del conveni laboral

Imatge d'un autobús de Reus Transport davant els Jutjats de Reus, el dia que es va celebrar un judici per suposada vulneració dels drets laborals dels treballadors de la companyia Imatge d'un autobús de Reus Transport davant els Jutjats de Reus, el dia que es va celebrar un judici per suposada vulneració dels drets laborals dels treballadors de la companyia ARIADNA ESCODA / ACN
Societat ACN
Dijous, 10 Febrer 2022 19:16

Inspecció de Treball ha obert un expedient sancionador contra l'empresa municipal Reus Transport Públic per cometre una infracció en matèria de relacions laborals. L'organisme reconeix un error a l'hora de comptabilitzar l'inici i el final de les jornades laborals dels empleats, ja que no es tenia en compte ni el temps que els conductors dels autobusos destinaven a preparar-se abans d'iniciar els seus trajectes ni quan tornaven de les seves rutes. Segons la presidenta del comitè d'empresa, Neus Haro, aquesta pràctica no incloïa la totalitat de la jornada laboral dels empleats –que no tenen màquines de fitxatge- i demostra una "mala praxi" per part de l'empresa. Els treballadors van denunciar el cas a Inspecció de Treball el març de 2021.

Per la seva part, la membre de la CUP de Reus, Mònica Pàmies, ha titllat "d'escandalós" que l'empresa pública acumuli queixes per part de la plantilla per presumpte incompliment del conveni laboral. Pàmies ha lamentat que la plantilla hagi hagut de recórrer a la via judicial per defensar el compliment del conveni laboral i ha assegurat que l'expedient sancionador d'Inspecció de Treball "no els ha sorprès" després de les reiterades reivindicacions dels empleats en els darrers dos anys.

Dos judicis pendents

L'empresa té pendent un judici arran de la presentació d'una denúncia col·lectiva presentada per una trentena d'empleats que reclamaven la conciliació familiar, quadrants acordats o transparència de les nòmines. El judici, que s'havia de celebrar el passat novembre, va ser posposat fins al pròxim 27 d'abril després d'un acord entre les dues parts per calcular cas per cas els diners que reclamen els treballadors.

Paral·lelament, aquesta setmana s'havia de celebrar un altre judici contra l'empresa pública per presumpta vulneració de drets fonamentals de la presidenta del comitè d'empresa. En aquesta ocasió, la sessió es va haver d'ajornar un any per motius de salut d'un dels lletrats.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: