Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Govern destina 1,5 MEUR al desplegament del programa TempsxCures al Camp de Tarragona

Els ajuntaments i consells comarcals gestionaran els recursos i triaran quins serveis s'ofereixen

La consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, asseguda en una banc de l'Institut Joan Puig i Ferrater durant la seva visita institucional a la Selva del Camp La consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, asseguda en una banc de l'Institut Joan Puig i Ferrater durant la seva visita institucional a la Selva del Camp MA R ROVIRA
Societat ACN
Divendres, 28 Gener 2022 20:15

El Govern destina 1,5 milions d'euros al desplegament del programa TempsxCures al Camp de Tarragona. Arreu de Catalunya s'han previst 20 milions. El projecte té com a objectiu garantir les cures dels infants de zero a catorze anys i permetre la conciliació de les dones. És un programa adreçat a tothom, però es prioritzarà les famílies monoparentals, dones en situacions d'atur de llarga durada, de violència masclista o migrades. Els ajuntaments i consells comarcals seran els encarregats de gestionar els recursos i d'escollir els serveis que s'oferiran. En la visita institucional aquest divendres a la Selva del Camp, la consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, ha afirmat que aquesta iniciativa "revaloritza" les cures.

La consellera ha assegurat que el programa TempsxCures contribuirà a incrementar l'ocupació en aquest àmbit i es crearan llocs de feina de qualitat. "Sabem que el sector de les cures és troba massa sovint en situacions molt precaritzades, en part perquè estan molt feminitzades, el que fem és establir una nova acreditació professional; perquè hi hagi un reconeixement específic de la seva vàlua i de les seves competències i, per tant, puguin accedir a millors contractes i condicions laborals", ha assenyalat.

El programa està adreçat a tothom, però es prioritzaran les famílies monoparentals, les que tenen necessitats afegides de cura o dones en situacions específiques, com ara les que pateixen violència masclista, atur de llarga durada o dones migrades, que segons la consellera, són les que més cuiden i les que tenen menys temps per elles. Els ajuntaments i ens comarcals, amb coordinació amb el Departament d'Igualtat i Feminisme, gestionaran els recursos i triaran si reforcen o amplien els serveis existents o bé si en creen de nous.

De fet, els ajuts estan destinats tant per cobrir cures a domicilis com en serveis públics, com ara casals, ludoteques o fins i tot per donar cobertura en períodes com Setmana Santa o Nadal - que fins ara no es cobreixen. "El Departament facilita que siguin els municipis qui triïn quins són els serveis més necessaris, aprofitant i reforçant les estructures que ja tenen", ha destacat. Pel que fa als recursos, Verge ha detallat que Tarragona rebrà 365.000 euros, Reus 300.000 i Valls 70.000 euros. En el cas de municipis petits, els consells comarcals seran els encarregats de gestionar els ajuts.

La consellera d'Igualtat participarà en la inauguració de les Decennals

Durant la seva visita institucional a les comarques del Baix Camp i de l'Alt Camp, la consellera d'Igualtat s'ha desplaçat a l'Institut Joan Puig i Ferreter de la Selva del Camp, on s'ha reunit amb l'equip directiu i els alumnes. El centre impulsa un projecte educatiu feminista que aposta per fer visibles les dones referents del territori i internacionals en diferents camps.

Verge assistirà aquesta tarda a la inauguració de les festes Decennals de Valls. Abans, però es reunirà amb el grup de dones que impulsen el projecte 'Dones en Xarxa'. Més tard, també es trobarà amb la comissió d'igualtat de la Colla Joves de Valls i amb la junta i la comissió d'igualtat de la Colla Vella. Finalment, participarà en el pregó de les Decennals de la Mare de Déu de la Candela i en la primera encesa de les lluminàries.

Els ajuntaments i consells comarcals gestionaran els recursos i triaran quins serveis s'ofereixen.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: