Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Una vintena de persones debaten a Reus sobre els drets dels animals

L'acte organitzat pel PSC va tractar sobre què suposa la modificació de dret civil aprovada pel govern espanyol en què els animals passen de ser objectes a éssers amb sentiments

Imatge de l'acte del PSC de Reus que ha tingut lloc aquest dilluns al vespre al Castell del Cambrer per parlar sobre els drets dels animals Imatge de l'acte del PSC de Reus que ha tingut lloc aquest dilluns al vespre al Castell del Cambrer per parlar sobre els drets dels animals PSC REUS
Societat Redacció Infocamp
Dimarts, 25 Gener 2022 07:21

El grup municipal del PSC de Reus ha celebrat aquest dilluns al vespre una jornada de debat sobre els drets dels animals, després que a finals de l’any passat el govern espanyol modifiqués el dret civil per atorgar més drets als animals. “Els animals són les víctimes més vulnerables del sistema en l’actualitat, perquè pateixen maltractament i explotació”, ha exclamat Anna Carbonell, activista i assessora experta en Dret Animal, una de les ponents de l’acte, juntament amb la diputada del PSC al Congrés dels Diputats, Sandra Guaita, qui s’ha encarregat de desgranar el que suposa aquesta modificació de l’ordenança: “L’objectiu final és que els animals no siguin maltractats”. El debat va estar conduït per la regidora del PSC a l’Ajuntament de Reus, Carmina Pozuelo.

“La realitat és dura i les persones que treballem pels seus drets i per fer justícia som molt conscients que encara hi ha molt camí per recórrer”, apunta Carbonell, qui afegeix que “canviar la legislació és molt important, però cal fer més canvis per millorar en aquest àmbit”. En aquesta línia, l’activista i assessora en dret animal recorda que “és necessari que des de la perspectiva jurídica i política se segueixi avançant i molt, perquè això s’acabarà impregnant a nivell social i hi haurà un punt en què es respectaran els drets dels animals i es diluiran les accions de maltractament”. Aquest canvi afecta directament als gossos, gats i les fures, però en cas que algun jutge ho decreti, també es podran tenir en compte altres animals que puguin trobar-se en domicilis, i el que comporta és que deixa de considerar els animals com a objectes per a ser éssers amb sentiments.

La proposta per modificar el dret civil va sorgir com a voluntat popular, tal com ha explicat la diputada socialista, Sandra Guaita. “En una primera volta, només PP i Vox van votar en contra de la modificació, i en la segona Vox va mantenir posicionament i els populars van abstenir-se, al·legant una raó jurídica que no van voler compartir”, diu Guaita, qui remarca que “nosaltres hem parlat amb jutges i tots ens han assegurat que no hi ha cap error jurídic i que tot s’ha realitzat correctament, així que no hi ha cap fonament en el qual basar el raonament del PP”. La diputada reusenca exemplificava que, fins ara, “si t’embargaven et prenien el gos com si fos un objecte més, si tenies un accident de trànsit i l’animal també viatjava amb tu, els serveis de salvament no tenien l’obligatorietat de salvar-lo, i ara això ja no serà així”, però recorda que “això no va de si t’agraden els animals o no, va de persones que respecten i persones que no”.

Guaita també admet que “la sensibilitat cap als animals ha canviat molt” i que “nosaltres, com a partit, també anem evolucionant i hem de ser responsables en les polítiques de protecció animal perquè tenim capacitat de transformar i governar”. La regidora a l’Ajuntament de Reus, Carmina Pozuelo, ha clos l’acte destacant que “hem presentat diverses mocions i precs al plenari per millorar les zones d’esbarjo dels animals i també perquè aquests puguin entrar al transport públic, iniciatives que estan costant molt, però que des de l’oposició seguirem treballant perquè Reus sigui una ciutat millor per als animals”.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: