Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Una concentració veïnal tornarà a reclamar seguretat a la química, informació i coordinació

Entitats veïnals, sindicats i ajuntaments convoquen per divendres 14 de gener, a les 18:15h, una protesta a les portes d'Iqoxe, dos anys després de l'accident mortal

Representants veïnals, sindicals i municipals mostren el cartell de la concentració, a la seu de la Federació d'Associacions de Veïns de Tarragona (FAVT) Representants veïnals, sindicals i municipals mostren el cartell de la concentració, a la seu de la Federació d'Associacions de Veïns de Tarragona (FAVT) JOSEP CARTANYÀ
Societat Josep Cartanyà
Dilluns, 10 Gener 2022 21:05

El proper divendres 14 de gener, a les 18:37h, es farà sonar una sirena virtual a les portes de la planta d'Iqoxe, dos anys després de l'accident fatídic en què van morir tres persones i diverses ferides. La Federació d'Associacions de Veïns de Tarragona (FAVT) i la Federació d'Associacions de Veïns de Llevant (FAV) han convocat per aquest divendres, a les 18:15h, una concentració per recordar que, dos anys després, "seguim igual". 

La convocatòria veïnal portarà el mateix lema que les concentracions que es van fer el 2020 i el 2021: "Volem seguretat a la química, informació i coordinació". El president de la FAVT, Alfonso López, ha reclamat en roda de premsa més celeritat a l'administració pública "perquè el Plaseqta sigui realitat". López ha lamentat que, dos anys després, "si passés alguna cosa, encara no sabem què hem de fer". El representant veïnal ha deixat clar que "no estem en contra de la índústria química. Només exigim una química segura i volem dormir tranquils".

Suports sindicals i municipals

La concentració comptarà un any més amb el suport dels sindicats UGT i CCOO. El secretari general de la UGT a Tarragona, Joan Llort, ha lamentat que la Generalitat i la patronal de la indústria quimica "hagin trencat la taula de negociació en la qual s'havien de coordinar l'administració amb la patronal i els sindicats, amb la seguretat exterior". Llort també ha criticat que la Generalitat no hagi tingut en compte els agents socials a l'hora d'implantar els sensors.

Per la seva banda, el secretari general de CCOO d'Indústria de Tarragona, José Manuel Martín, ha denunciat que la precarització de les condicions laborals no afavoreix la seguretat ni dels treballadors ni de la ciutadania: "Hores d'ara, ens trobem que ens falten les tres portes de seguretat, la dels treballadors, la de les instal·lacions i la de la seguretat ciutadana".

Finalment el portaveu del govern de Tarragona, Manel Castaño, ha parlat en nom dels ajuntaments que han anunciat el seu suport a la concentració  - Tarragona, Constantí i Vila-seca-. Castaño ha reconegut que "les coses s'estan fent, però de manera més lenta del que voldríem", però ha avançat que la Generalitat presentarà properament el Pla de Comunicació "per a la informació i la comunicació a la ciutadania". També ha apel·lat a l'Estat que desenvolupi la implementació del sistema d'avisos massius per SMS Cell Broadcasting, que normativa marcada per la Unió Europea. El portaveu també ha confirmat que les conclusions del ple monogràfic que va fer l'Ajuntament de Tarragona sobre la indústria química podrien presentar-se per a la seva aprovació al ple de gener o febrer.

La concentració també compta amb les adhesions de les federacions veïnals Sector Norte de la Canonja, de les Terres de l'Ebre i d'Amposta i d'entitats com Tarragona Ponent (comerciants) i la Plataforma Merceraderies per l'Interior.

A Bonavista, concentració per demanar el Plaseqta

Paral·lelament, l'AV Bonavista ha convocat el mateix divendres, a les 18:30h, una concentració a la plaça de la Constitució del barri tarragoní per reclamar el Plaseqta.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: