Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La plataforma Aturem BCN World alerta de l'afectació que tindria el Hard Rock envers el medi natural a Vila-seca i Salou

Els activistes esperen que s’enterri el projecte de Hard Rock 10 anys després del primer anunci

Imatge dels participants de la caminada reivindicativa organitzada per la Plataforma Aturem BCN World, a Vila-seca Imatge dels participants de la caminada reivindicativa organitzada per la Plataforma Aturem BCN World, a Vila-seca ARIADNA ESCODA / ACN
Societat ACN
Diumenge, 09 Gener 2022 20:58

Una trentena de persones han participat aquest diumenge al matí en la caminada reivindicativa als terrenys on es pretén ubicar el projecte Hard Rock. L'acció, organitzada per la Plataforma Aturem BCN World, ha denunciat l'impacte que tindria el projecte al medi natural a Vila-seca i Salou. D'altra banda, els activistes també han reiterat la crítica envers l'executiu català per haver destinat 108.398,18 euros en informes relacionats amb el nou Pla Director Urbanístic (PDU). Segons el portaveu de la plataforma, Joan Pons, "qui hauria d'haver finançat aquests tràmits hauria d'haver estat el promotor del projecte i no pas l'Incasòl". Deu anys després del primer anunci de BCN World, els activistes esperen que s’enterri el projecte de Hard Rock.

La caminada reivindicativa ha començat a la Séquia Major de Vila-seca, un espai natural que segons Pons es pot veure en "risc" si es desenvolupa el Hard Rock. El recorregut, d'uns sis quilòmetres a peu, també ha travessat terrenys on es podrien instal·lar els complexos de casinos i hotels i d'altres d'expropiats per finalitats turístiques, tal com ha denunciat l'activista. En aquest sentit, l'activista ha denunciat que aquests espais "es troben igual" i no s'hi ha fet res en els darrers anys.

Pel que fa al desenvolupament del PDU, la plataforma Aturem BCN World ha posat en dubte que el pla s'acabi de redactar al llarg de 2022. Aquesta és, però, una peça clau per tancar la compravenda dels terrenys on es pretén ubicar Hard Rock. En els pressupostos aprovats al mes de desembre s'inclou una esmena que concreta i especifica que el Govern no posarà ni un sol euro al projecte, tot i mantenir-se la partida de 120 MEUR previstos per l'adquisició dels terrenys del Centre Recreatiu i Turístic (CRT) de Vila-seca on s'hauria de construir el complex d'oci i joc.

Pendents de la investigació de la Sindicatura de Comptes

En la mateixa línia, els activistes han avisat que estaran molt pendents de la investigació a càrrec de la Sindicatura de Comptes per possibles "irregularitats" en la tramitació de Hard Rock. Tot i que l'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) ja va descartar en el seu moment que hi hagués il·lícits penals, en el seu informe apuntava que podria haver-n'hi de caràcter administratiu o comptable. Segons Pons, es tracta d'una "ombra de dubte" de la qual en vigilaran la seva evolució.

En el desè aniversari del primer anunci referent a BCN World, Pons descarta que enguany es posi cap primera pedra "en un projecte en fallida constant". Per això, reitera que s'enterri de forma "definitiva" tenint en compte l'historial en què "només s'han gastat diners públics per redactar plans i modificar normatives que no han servit per impulsar-lo".

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: