Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Guàrdia Civil immobilitza a Tarragona més de 60.000 envasos de refresc per estar etiquetats en ucraïnès

La partida precintada en un comerç majorista incomplia la normativa de consum, fiscal i duanera, segons el cos armat

Imatge d'un agent de la Guàrdia Civil davant dels envasos immobilitzats en un comerç majorista de Tarragona Imatge d'un agent de la Guàrdia Civil davant dels envasos immobilitzats en un comerç majorista de Tarragona GUÀRDIA CIVIL
Societat ACN
Dimarts, 04 Gener 2022 14:51

La Guàrdia Civil ha immobilitzat en un comerç majorista de Tarragona una partida de 60.244 envasos de refresc de conegudes marques internacionals procedent d'Ucraïna per incomplir la normativa de consum, fiscal i duanera. Segons ha informat el cos armat en un comunicat, les begudes, preparades per distribuir a minoristes de la zona, no estaven etiquetades en cap de les llengües cooficials, ni català ni castellà, fet que contravindria la normativa general sobre etiquetatge i defensa dels consumidors. Així, si bé Ucraïna té signats diferents convenis amb països de la UE no en forma part, fet que suposa una infracció de la normativa fiscal i duanera.

Malgrat tot, segons reconeix la Guàrdia Civil, el consum dels refrescos immobilitzats –que han quedat dipositats a les instal·lacions del distribuïdor a disposició de l'Oficina de Duanes i Impostos Especials de Tarragona- no suposa, "en principi", risc o efectes nocius per a la salut. En aquest sentit, justifiquen la mesura –que van dur a terme efectius de la Patrulla Fiscal de Fronteres del Vendrell i l'Ametlla de Mar- per "precaució" amb l'argument que "un etiquetatge clar i correcte ofereix les garanties necessàries als consumidors".

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: