Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Calafell comença a instal·lar 43 càmeres de vigilància i lectors de matrícules

La Policia local tindrà ulls a molts més llocs i podrà reaccionar més ràpidament davant fets delictius

L’Ajuntament de Calafell ha començat la instal·lació càmeres i lectors de matrícules L’Ajuntament de Calafell ha començat la instal·lació càmeres i lectors de matrícules AJUNTAMENT DE CALAFELL
Societat Redacció Infocamp
Dimarts, 28 Desembre 2021 08:27

L’Ajuntament de Calafell ha començat la instal·lació al municipi de 43 nous dispositius de vigilància electrònica: 26 són càmeres i 17, lectors de matrícules. Amb aquests ginys, la Policia local guanya uns ulls extra que permetran reaccionar més ràpidament davant fets delictius, o si més no ajudar a resoldre’ls amb la informació aconseguida.

L’alcalde, Ramon Ferré, explica que “tothom és conscient que el nostre municipi té 200 quilòmetres de carrers i que és dificilíssim arribar a tot arreu”. Però afegeix: “Hi ha solucions tecnològiques, com les que estem implantant, que ajuden a millorar l’eficàcia dels nostres efectius policials. Sigui en la resposta immediata, sigui en la investigació dels fets ocorreguts”.

Els nous dispositius que s’estan instal·lant són d’última generació. Les càmeres de videovigilància ofereixen imatges en temps real d’altíssima resolució. Compten amb visió nocturna i tecnologia de reconeixement facial. I ofereixen un radi visual de 360 graus i un zoom de 32 augments.

De la seva banda, els lectors de matrícules no llegeixen tan sols el número corresponent, sinó també la marca i model del vehicle i el color. També determina el sentit de circulació i fins i tot el distintiu mediambiental del vehicle. És més, pot idetinficar qualsevol vehicle de la Unió Europea i de la major part de països d’altres indrets de món.

Per exemple, el control de matrícules pot ser útil per a casos de violència de gènere en què hi hagi una ordre d’allunyament. Si el vehicle del presumpte agressor està controlat per aquesta ordre, serà detectat si s’acosta a a la víctima, saltarà una alarma i es podrà enviar una patrulla immediatament.

Les imatges obtingues per aquests dispositius seran rebudes en directe a la comissaria de la Policia local, on fa dos anys mig que hi funciona una sala de control de totes les càmeres i ginys de vigilància virtual. Des de llavors ja es controlaven visualment llocs conflictius del municipi. Per exemple, la zona de lleure nocturn del carrer Monturiol o els passos de vianants sota la via del tren.

Policia Local Calafell control de càmeres

Ara, tot plegat, s’amplia a altres zones del municipi, especialment a indrets apartats i sobretot a les urbanitzacions del municipi.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: