Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Canonja atorga la llicència d'ocupació a IQOXE per a la represa de l'activitat a l'àrea de l'explosió

L'autorització permetrà instal·lar la subestació elèctrica i una nova sala de control a les instal·lacions accidentades

Imatge de la planta d'Iqoxe, a la Canonja Imatge de la planta d'Iqoxe, a la Canonja ARXIU / INFOCAMP
Societat ACN
Divendres, 03 Desembre 2021 20:21

L'Ajuntament de la Canonja ha entregat a IQOXE la llicència d'ocupació per a la represa de l'activitat a les tres plantes d'IQOXE de derivats d'òxid d'etilè i d'òxid de propilè després de l'explosió del 14 de gener del 2020, les quals estaven aturades des de l'accident. Es tracta de l'últim tràmit pendent, després que el Govern els hagi atorgat l'autorització aquest divendres per la posada en marxa d'aquestes instal·lacions. En concret, el consistori canongí ha tramès la llicència per a la instal·lació d'una nova subestació elèctrica i d'una nova sala de control als terrenys que ocupava la unitat accidentada. Segons l'empresa, no reconstruiran aquesta planta ni hi tornaran a fabricar el mateix producte.

En un comunicat, IQOXE celebra el "doble vistiplau administratiu" i assegura que arriba després que l'empresa petroquímica hagi fet "un intens, ampli i rigorós procés de control, adequació i reconstrucció de les instal·lacions, d'acord amb les normes més estrictes, les recomanacions d'informes tècniques i les exigències de l'administració". La companyia ha invertit 40 milions d'euros per adequar les tres plantes. A més, des d'IQOXE assenyalen també que han implementat un paquet de salvaguardes i mesures addicionals, adreçades a reforçar les garanties en l'àmbit de la seguretat dels seus processos productius.

El director general de la companyia, Javier de Benito, ha expressat que ambdues autoritzacions "vénen a reconèixer l'intens treball dut a terme, així com el compromís i l'esforç inversor que aquesta realitza, la qual cosa no ens impedeix mantenir un record permanent a la pèrdua dels nostres companys i d'un veí, que ni oblidem ni podrem oblidar, així com de les altres conseqüències de l'accident". Així mateix, ha dit que la posada en marxa d'aquestes tres unitats permet garantir tots els llocs de treball de l'empresa i, alhora, ha indicat els permet oferir el "servei i el compromís de qualitat i de proximitat d'IQOXE, com a únic productor peninsular d'òxid d'etilè".

El Departament d'Empresa i Treball manté obert un expedient informatiu per determinar les causes de l'accident del 14 de gener que va provocar tres víctimes mortals.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: