Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Vendrell impulsa una campanya per rebatre les “fake news” que legitimen el discurs masclista

La campanya presenta un conjunt de vuit missatges falsos i els rebat aportant xifres reals

Presentació de la campanya “Les fake news són masclisme” Presentació de la campanya “Les fake news són masclisme” AJUNTAMENT DEL VENDRELL
Societat Redacció Infocamp
Dimarts, 23 Novembre 2021 18:04

L’Ajuntament del Vendrell ha presentat avui una campanya emmarcada en els actes del 25N, Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones al Vendrell, centrada en rebatre els falsos mites o discursos que legitimen la violència masclista. Sota el títol de “Les fake news són masclisme” la campanya té com a objectiu fer pedagogia i sensibilitzar per tal de prevenir la violència masclista i alhora contradir, en base a xifres i dades reals, els discursos d’odi que es difonen sovint des de l’esfera pública.

La campanya està organitzada per la Regidoria de Polítiques de Gènere i Igualtat i Drets LGTBIQ en col·laboració amb els diferents grups municipals del consistori vendrellenc. En paraules del regidor de l’àrea, Christian Soriano, “moltes vegades, des de les administracions i institucions ens centrem en les fases de la detecció i d’actuació davant les violències masclistes, però no posem tant el focus en la necessitat de prevenir-les. I això és el que volem fer amb aquesta iniciativa”.

La campanya presenta un conjunt de 8 falsos missatges i els rebat aportant xifres reals, que es presenten en un format atractiu, pensat perquè arribi al públic en general, però especialment, al jovent del municipi. A banda de fer-ne difusió a través de les xarxes socials, la campanya es visualitzarà properament a través de cartells, banderoles i fulletons repartits en diferents zones del municipi.

En la presentació de la campanya, Salima El Youssoufi, del grup municipal de Som Poble-Esquerra Republicana de Catalunya, ha felicitat i ha agraït al govern el fet que hagi fet partícip als diferents grups municipals “ja que l’eradicació de la violència masclista és obligació de tots i totes”. El Youssoufi també ha valorat positivament l’objectiu de la campanya de visibilitzar la violència masclista ja que les “fake news” són una manera de negar-la o minimitzar-la”.

De la seva banda, les regidores del govern, Mari Luz Ramírez i Bàrbara Peris, han defensat la necessitat que les administracions apostin per l’educació, la pedagogia i la informació veraç per desmuntar prejudicis i falsos arguments que es difonen des de molts àmbits de la societat.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: