Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La nova comissaria de la Policia Local de Valls es construirà a la zona de l'antic escorxador

L'edifici, amb una superfície de 935 m2, compartirà àmbit amb un espai verd, aparcament i habitatges de nova construcció

Imatge de l'antic escorxador a Valls, on s'hi preveu construir la nova comissaria de la Policia Local Imatge de l'antic escorxador a Valls, on s'hi preveu construir la nova comissaria de la Policia Local NÚRIA TORRES / ACN
Societat ACN
Dimarts, 23 Novembre 2021 12:51

La nova comissaria de la Policia Local de Valls es construirà a la zona de l'antic escorxador. És un àmbit d'uns 4.000 m2 de superfície on ara hi ha un aparcament de zona blava. L'actual, que data del 1991, ha quedat petita i obsoleta. Ocupa 200 m2 mentre la nova disposarà d'un solar de 900 m2. Després d'un any i mig valorant diversos emplaçaments, l'Ajuntament s'ha decidit per aquest espai, pròxim al centre històric, a 300 metres de la plaça del Blat. Antigament hi havia hagut un escorxador. D'aquí ve el nom de l'àmbit on, a part de la nova comissaria -de planta baixa i un pis-, també hi haurà 1.400 m2 d'espais lliures -zona verda i aparcament- i 800 m2 de nous habitatges. El 2022 es convocarà el concurs d'idees de la nova seu policial.

El projecte de la nova comissaria de Valls comporta una modificació puntual del planejament urbanístic, ja que el POUM preveia en aquest punt la construcció d'un edifici de gran altura. En el ple municipal de dilluns vinent s'aprovarà inicialment la modificació d'aquest àmbit i s'obrirà el període d'exposició pública. El consistori preveu aprovar-ho provisionalment al febrer i tramitar-ho a Urbanisme. En paral·lel, es treballarà el projecte d'urbanització i reparcel·lació.

La nova seu, que rondarà els 600 m2, s'ubicarà a l'extrem més elevat d'un àmbit ben comunicat amb la resta de la ciutat, ocupant un espai de 935 m2, alineat al carrer de l'Escorxador. Tota l'àrea abasta una superfície de 4.135 m2, dels quals 1.413 m2 es reservaran com a espai lliure, entre l'edifici de la comissaria i dos blocs de pisos nous. Aquest zona lliure mantindria part de les places d'aparcament i podria incloure zones verdes i jocs infantils.

L'Ajuntament remarca que és propietari del 70% dels terrenys i que això ajudarà a accelerar l'execució. En l'actualitat, aquest espai funciona de zona blava, davant d'un col·legi. L'actuació comportarà una reordenació del solar i l'enderroc d'un parell d'immobles vells, entre els carrers de Sant Benet i Sant Josep -d'un d'ells se'n conservarà part dels fonaments per motius patrimonials-, i unes petites edificacions dins l'aparcament, a tocar del torrent de la Xamora.

La nova comissaria és un projecte llargament esperat. L'actual, situada en els baixos de la zona posterior de l'edifici de l'Ajuntament, arran de muralla, ocupa unes dependències que des de fa temps s'han quedat petites i no reuneixen ni les condicions d'espai ni d'accessibilitat. "No sols era un compromís sinó també una prioritat, són unes dependències insuficients", ha afirmat l'alcaldessa de Valls, Dolors Farré. La plantilla policial compta actualment amb 32 agents.

Preocupació pels aldarulls

L'alcaldessa també ha lamentat els darrers aldarulls i incidents a la ciutat -el darrer, amb un vehicle cremat i tres més d'afectats. També han aparegut vehicles amb danys al poble veí del Pla de Santa Maria. Farré ha assegurat que tots els cossos policials hi estan destinant esforços. Just aquesta qüestió centrarà la Junta Local de Seguretat convocada aquest dimecres. "Són moments complicats, és un tema que ens preocupa molt, cal eradicar aquesta situació", ha dit.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: