Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Marxa contra la transfòbia, aquest dissabte a Tarragona

El col·lectiu Gènere Lliure convida a manifestar-se, a les 20h, per denunciar i protestar contra els assassinats i agressions cap a persones trans

Imatge d'una manifestació, del juny del 2020, per reivindicar els drets del col·lectiu LGTBIQ+ i trans a Tarragona Imatge d'una manifestació, del juny del 2020, per reivindicar els drets del col·lectiu LGTBIQ+ i trans a Tarragona MAR ROVIRA / ARXIU / ACN
Societat Redacció Infocamp
Dissabte, 20 Novembre 2021 00:39

Amb el lema "Ni mortes, ni agredides. Vives i combatives", el col·lectiu Gènere Lliure de Tarragona convida a manifestar-se, aquest dissabte, a les 20h, contra la transfòbia en el Dia Internacional de la Memòria Trans, 20 de novembre, data en què es recorden les persones mortes a causa de la transfòbia. Enguany el col·lectiu tarragoní aposta per una manifestació "per denunciar i protestar contra els assassinats i agressions cap a persones trans", a més de fer pressió per a la consolidació d'una llei trans estatal que no sigui transfòbica, com assegura el col·lectiu que és, i també perquè l'Ajuntament de Tarragona es decideixi a alliberar els lavabos de les dependències municipals que en depenen directa o indirectament, tal com consta en la moció trans aprovada el 2017.

D'altra banda, des de Gènere Lliure també es vol recordar i homenatjar que enguany es compleixen 90 anys de la considerada la primera manifestació de l'orgull trans que va tenir lloc l'any 1931 a la ciutat de Barcelona.

Increment d'agressions per transfòbia

Segons dades de les incidències registrades per l'Observatori contra l'Homofòbia, fins a la data de 14 de novembre d'enguany, són un total de 248, de les quals, 35 són per transfòbia. Si es comparen les dades del novembre de 2020 amb les de novembre de 2021, hi ha hagut un increment del 59% d'agressions per transfòbia “la qual cosa demostra, segons afirma el col·lectiu, que la societat no ens vol com som ni reivindicant qui som i que noranta anys després de la primera manifestació trans, encara calen més esforços que mai per per plantar-hi cara”.

A la convocatòria s'hi han adherit i hi ha prevista l'assistència d'altres col·lectius i associacions de la ciutat i d'altres indrets del país com ACATHI, Cau de Llunes, la Crida LGBTI, Enfemme, Eufòria, Frides i l'Observatori contra l'homofòbia. Juntes encapçalaran la marxa de torxes, a la qual esperen que se sumi la ciutadania que vulgui demostrar la seva solidaritat i suport a les reivindicacions de les persones trans. La marxa sortirà de la plaça de la Font, a les 20h.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: