Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Novembre morat a Roda de Berà per lluitar contra la violència envers les dones

L'artista Orion Leim dedica un mural al món femení rodenc, s'imparteixen sessions d’autodefensa al PIJ i, el 25N, s'instal·larà la carpa lila al mercat setmanal

Les activitats van arrencar el passat 3 de novembre amb una marxa exploratòria nocturna per identificar punts insegurs de Roda de Berà Les activitats van arrencar el passat 3 de novembre amb una marxa exploratòria nocturna per identificar punts insegurs de Roda de Berà AJUNTAMENT DE RODA DE BERÀ
Societat Redacció Infocamp
Dijous, 18 Novembre 2021 08:26

La regidoria de la Dona i Igualtat de l'Ajuntament de Roda de Berà, encapçalada per Rosana Dorantes, ha organitzat un programa d’activitats durant tot el mes de novembre entorn al 25N, per conscienciar de la necessitat de lluitar plegats i plegades per aconseguir una eradicació real de la violència contra les dones.

Les activitats van arrencar el passat 3 de novembre amb una marxa exploratòria nocturna per identificar punts insegurs de Roda, des de la perspectiva de gènere. La iniciativa va comptar amb la col·laboració del Col·lectiu Punt 6 i del Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) del Consell Comarcal del Tarragonès. 

Mural dedicat al món femení rodenc

Dins del mes morat, l’artista altafullenc Orion Leim ha pintat un mural dedicat al món femení rodenc, dins del qual s'hi troben elements que representen la dona en les diferents etapes de la seva vida, la maternitat, la lluita contra la violència envers les dones, i elements del municipi com el cap de la romana o ‘la nena llegint’ que forma part de l’estàtua dedicada a l’alcalde Fèlix Martorell. El nou mural, amb unes dimensions de 9 metres, es pot veure a l’exterior del camp de futbol municipal.

El 14 de novembre es van iniciar les sessions d’autodefensa a la sala polivalent del PIJ. Tindran lloc durant tres caps de setmana consecutius, el 14, 20 i 28 de novembre. Les dues primeres sessions estan adreçades al jovent d’entre 12 i 30 anys, i la tercera serà oberta per a totes les dones a partir dels 12 anys. Durant les classes s’ensenyen tècniques d’autoprotecció i defensa personal per tal de poder fer front a certes situacions i que les dones es puguin sentir més segures. L’aforament és limitat a 20 persones per sessió, fet pel qual serà necessari fer la inscripció prèvia al PIJ, a través del WhatsApp 607 273 984, del correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o al telèfon 977 65 79 72.

Carpa lila i manifest, el 25N

Finalment, el dia central, el 25 de novembre, Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, de 9:30 a 11:30 hores, la regidoria de la Dona muntarà la seva carpa lila informativa al mercat setmanal amb la qual es donarà informació sobre els recursos disponibles per lluitar contra la violència masclista, i hi haurà un photocall contra la violència en el qual totes les persones que s’hi apropin es podran fer una foto escollint un dels missatges i/o elements disponibles.

Seguidament, a les 12 del migdia, a la plaça de l’Ajuntament es farà lectura del manifest institucional de l’Institut Català de les Dones.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: