Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Carrutxa acull la presentació a Reus d'un projecte sobre els pobles abandonats

La directora de l’Institut Ramon Muntaner, M. Carme Jiménez, presentarà aquest dijous 18 de novembre, a les 19h, el projecte impulsat amb la UAB

Imatge d'arxiu de l'església de Sant Salvador, al poble abandonat de la Mussara (Vilaplana) Imatge d'arxiu de l'església de Sant Salvador, al poble abandonat de la Mussara (Vilaplana) ARXIU / INFOCAMP
Societat Redacció Infocamp
Dimecres, 17 Novembre 2021 18:57

El projecte 'Pobles abandonats. Una herència universal per al coneixement i desenvolupament del territori', impulsat per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i l’Institut Ramon Muntaner (IRMU), es presentarà aquest dijous 18 de novembre, a les 19 h, a Reus. La presentació, que tindrà lloc al local de Carrutxa (travessera del carrer Nou de Sant Josep, 10, baixos), anirà a càrrec de M. Carme Jiménez, directora de l’Institut Ramon Muntaner i codirectora del projecte esmentat, i Ernest Cabré, col·laborador en el projecte a través de l’institut.

Més enllà del romanticisme d’un passat idíl·lic que ens pot suggerir la visió de les parets enrunades de les cases o de l’església d’un poble o del record de formes de vida d’aquest passat, l’estudi del despoblament rural ens aporta força elements de reflexió sobre l’evolució de la nostra societat en un present en què s’albiren incerteses considerables derivades de la pandèmia, el canvi climàtic o la crisi energètica.

Amb la voluntat d’obrir a la comunitat la reflexió al voltant d’aquestes qüestions, Carrutxa va organitzar el passat mes de març la jornada 'Pobles abandonats. Els paisatges oblidats del Camp i del Priorat', centrada en una mostra d’exemples representatius de nuclis poblacionals propers a Reus, però aprofundint, alhora, en les raons que motiven l’abandonament dels pobles rurals o la substitució de la població que hi havia residit històricament. A propòsit d'aquest treball, l'entitat reusenca ha col·laborat amb l'IRMU i la UAB amb el recull de dades per al projecte.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: