Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Cambrils commemora el Dia Mundial contra el Càncer de Mama

L’objectiu és conscienciar a la població sobre l’impacte que té aquesta malaltia i la importància del diagnòstic precoç

Des d’aquest matí es pot veure un crespó rosa a la façana de l’Ajuntament i diferents roll-ups informatius dirigits a la ciutadania que visiti el consistori Des d’aquest matí es pot veure un crespó rosa a la façana de l’Ajuntament i diferents roll-ups informatius dirigits a la ciutadania que visiti el consistori AJUNTAMENT DE CAMBRILS
Societat Redacció Infocamp
Dimarts, 19 Octubre 2021 16:28

L’Ajuntament de Cambrils commemora el Dia Internacional de la lluita contra el Càncer de Mama amb l'objectiu de crear consciència i promoure l’autoexploració, l’accés a controls, diagnòstics i tractaments oportuns i efectius.

Des d’aquest matí es pot veure un crespó rosa a la façana de l’Ajuntament, que estarà penjat durant tota la setmana i se suma d’aquesta manera a la lluita contra el tumor més freqüent en les dones occidentals.

El càncer de mama en dades

L’objectiu Del dia Mundial Contra el Càncer de Mama és sensibilitzar a la població sobre l’impacte que té aquesta malaltia en la societat i sobre la importància de la investigació i el diagnòstic precoç, ja que una de cada vuit dones tindrà càncer de mama al llarg de la seva vida. Segons dades de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), el càncer de mama representa el 16% de tots els càncers en pacients femenines i des de fa anys ha anat en creixement pel que fa a estadístiques.

Entre el 2012 i el 2019 hi ha hagut un increment del 7,5% de casos de càncer de mama, amb 33.307 nous casos el 2019. A més, el 16 % de les dones que van ser diagnosticades de càncer de mama a Espanya durant el 2017 tenien una situació de risc socioeconòmic en el moment del diagnòstic, la qual cosa implica un greuge a la seva situació per la despesa derivada de la malaltia que es situa en 150€ aproximadament al mes.

L’autoexploració salva vides

Afortunadament aquest tipus de càncer es pot detectar molt abans que aparegui cap símptoma gràcies a proves com les mamografies o les autoexploracions. Per aquest motiu, és important realitzar-se autoexploracions dels pits una vegada al mes, per detectar un possible volum o alguna decoloració o enrogiment estrany. També és important acudir als serveis mèdics per portar els controls periòdics oportuns.

La taxa de supervivència és de més del 90%

Més del 90% de les persones que han passat un càncer de mama continuen vives cinc anys després d’haver estat diagnosticades. És important sensibilitzar a la societat que s’ha de continuar destinant fons per la investigació i per donar suport a la persona malalta durant el procés, així com incidir en una detecció precoç per tal de millorar el pronòstic i la supervivència.

El departament de Salut Pública municipal col·labora amb campanyes de sensibilització amb l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) a Catalunya, que disposa d'una sèrie de serveis i programes per a l'atenció integral de les persones amb càncer de mama. L’associació inverteix en recerca i proporciona informació a les persones malaltes i familiars, donant suport i acompanyament (atenció psicològica i social, orientació mèdica, vídeos de cures estètiques).

Campanya "Treu pit per elles"

El Dia Mundial Contra el Càncer de Mama, l'Associació Espanyola Contra el Càncer posa en marxa la campanya "Treu pit per elles". Es vol reprendre el moviment de dones dels anys 70 perquè, ara més que mai, es doni suport a les dones amb càncer de mama i sàpiguen que no estan soles perquè hi ha milers de persones al seu costat.

Les xarxes socials tornen a ser l’escenari per mostrar el suport social a totes aquestes persones afectades amb un simple gest: una foto, amb la mà al pit i el hashtag #sacapecho. A més, els que vulguin sumar-se a la campanya "Treu pit per elles", també podran trobar els productes solidaris a la botiga en línia de l'AECC https://tienda.contraelcancer.es o fer una donació per la investigació i suport.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: