Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Govern instal·larà tres noves sirenes d'avís de risc químic, dues a Reus i una a Salou

Protecció Civil col·locarà 56 sensors de toxicitat al sector químic dels polígons nord i sud de Tarragona

Imatge d'arxiu d'una sirena al barri tarragoní de Sant Salvador Imatge d'arxiu d'una sirena al barri tarragoní de Sant Salvador ARXIU / INFOCAMP
Societat ACN
Dimecres, 13 Octubre 2021 23:35

El Govern instal·larà tres noves sirenes d'avís de risc químic en el marc del Plaseqta, dues a Reus i una a Salou. En el primer cas una s'instal·larà al barri de Bellisens per protegir elements vulnerables com la fira, l'hospital i la universitat (amb un radi d'abast d'uns 1.000 metres), i la segona entre la zona de l'edifici del CAT112 i l'escola Aura, amb un radi d'abast d'uns 600 metres. La sirena de Salou se situarà a la zona de Port Aventura, per donar avís a l'àrea del parc temàtic, i tindrà un radi d'abast d'uns 1.000 metres. A banda, des d'ara fins a finals d'any Protecció Civil col·locarà 56 sensors de toxicitat al sector químic dels polígons nord i sud de Tarragona com a prova pilot per protegir millor la població.

Així ho ha anunciat aquest dimecres el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, que ha explicat que les tres noves sirenes complementaran les que ja es preveu que s'instal·lin en cinc punts: dues a Vila-seca, una a Salou, una a Tarragona (al polígon Les Gavarres) i una a Constantí. Totes s'instal·laran durant el 2022.

"Creiem que l'increment és necessari, és una garantia afegida i anar més enllà del que vam parlar", ha apuntat. Així, amb aquestes vuit sirenes en total ha considerat que es cobreix força el conjunt del territori.

El juliol passat, Reus va exigir precisament la revisió del Plaseqta perquè es col·loquessin sirenes de risc químic a la ciutat, ja que actualment no n'hi ha cap.

A banda de les tres noves sirenes i les cinc ja previstes, aquest mes d'octubre es reubicarà la sirena de Salou que va ser retirada a principis de 2021 a petició de l'Ajuntament.

Sensors de toxicitat

Abans de les noves sirenes, però, arribaran al territori els 56 sensors de toxicitat que formaran part d'una prova pilot. Els sensors, ha comentat Elena, garanteixen que si fallen els sistemes propis de les empreses hi hagi coneixement previ en relació a fuites.

Els sensors s'instal·laran per protegir la població de La Pobla de Mafumet, El Morell i Puigdelfí (Perafort) i detectaran núvols tòxics de sulfur d'hidrogen pel que fa al polígon nord. Pel que fa al polígon sud, s’instal·laran per protegir la població del barri de Bonavista (Tarragona) i de La Canonja i detectaran núvols tòxics de clor.

Preguntat per les noves mesures i la relació amb l'incident d'IQOXE, Elena, s'ha limitat a dir que la idea és anar incorporant "quantes més capes millor" de seguretat i prevenció per tenir més garanties.

La directora general de Protecció Civil, Mercè Salvat, ha afirmat que la idea dels sensors és que tinguin permanència en el temps i s'ampliï el perímetres i les substàncies químiques que detecten.
D'altra banda, Salvat ha confirmat que amb l'aval del Procicat es tornaran a reprendre els simulacres 'in situ'.

Incorporació de la Diputació de Tarragona

Una altra novetat és que la Diputació de Tarragona s'incorporarà, tal com va sol·licitat l'ens, al comitè tècnic del Plaseqta. Ho ha anunciat el mateix Elena després de reunir-se amb la presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó.

Llauradó ha recordat que van sol·licitar participar del Plaseqta per a una millor coordinació i tant el conseller d'Interior com la directora general de Protecció Civil ho han vist amb bons ulls.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: