Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Familiars i amics de Xavier Joanpere Olivé li rendeixen un emotiu homenatge a Vilaplana

Una placa recorda des d'avui l'activista, a l'entrada de la casa "Ca la Bonica', on Joanpere va viure gran part de la seva vida

Acte d'homenatge a Xavier Joanpere Acte d'homenatge a Xavier Joanpere CEDIDA
Societat Reus Digital
Dissabte, 02 Octubre 2021 20:51

Des d’aquest dissabte, una placa recorda la persona de Xavier Joanpere Olivé, a l’entrada de la casa “Ca la Bonica” a Vilaplana, on va viure gran part de la seva vida. El distintiu té gravat detalladament la seva trajectòria en aspectes, de l’activisme social, com ara la solidaritat, l’ecologia, el desarmament, la pau i les llibertats. La iniciativa ha estat promoguda per la seva vídua Montserrat Foraster, les filles Mar i Montsant, i amics, que han volgut així, perpetuar el seu record i homenatjar-lo en el segon aniversari de la seva mort.

L’acte, de força caràcter emotiu, ha seguit just al costat d’on s’ha situat la placa, amb la lectura de poemes i textos de Vicent Andrés Estellés, Màrius Torres, Apel·les Mestres i Bertorlt Brecht, entre altres autors. A més, a l’acte, s’ha ofert un repertori de cançons relacionades amb l’homenatjat, de compositors com ara Víctor Jara, Adolfo Celdrán, George Moustaki o Lluís Llach.

Xavier Joanpere sempre serà recordat pel seu activisme social, desenvolupat en associacions i moviments compromesos en causes solidàries, ecologistes i dedicades a les llibertats. Als anys 70 del segle passat, ja va començar a evidenciar-se aquest compromís al seu municipi, Vilaplana, amb l'organització de xerrades i concerts. Cap a final del franquisme, va ser cofundador de diverses iniciatives que es desenvoluparen també a Reus, ciutat on residia.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: