Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Els centres cívics municipals de Tarragona presenten 50 propostes per aquesta tardor

El cicle d’activitats gratuïtes, que tindran lloc del 13 d’octubre al 17 de desembre, incorporen cursos de salut i benestar i xerrades sobre consum i estalvi d'aigua

Presentació de les propostes de tardor de la Xarxa de Centres Cívics de Tarragona Presentació de les propostes de tardor de la Xarxa de Centres Cívics de Tarragona AJUNTAMENT DE TARRAGONA
Societat Redacció Infocamp
Dimarts, 28 Setembre 2021 16:27

Arriba la Tardor a la Xarxa de Centres Cívics de Tarragona amb 50 activitats gratuïtes en un programa híbrid que recupera en bona part la presencialitat mantenint també algunes activitats en format virtual. En total, s’ofereixen 643 places entre les 22 activitats presencials als diferents equipaments de la Xarxa de Centres Cívics de Tarragona i 28 activitats virtuals. El Casal Cívic de Campclar, que no està gestionat per la Xarxa, acollirà les activitats de cuina per poder garantir l'espai que es requereix en les mesures covid.

Segons ha explicat la consellera de Centres Cívics de l’Ajuntament de Tarragona, Paula Varas, aquest matí a Sant Salvador durant la presentació, “el fet de continuar oferint oferta virtual és una oportunitat per poder oferir el màxim de places a la ciutadania en els segments d’activitats on més demanda tenim”.

Varas ha agraït “el treball col·laboratiu amb les diferents parts implicades en la programació com ara la Universitat Rovira i Virgili (URV), el Col·legi de Psicòlegs de Catalunya i l’Empresa municipal d’aigües de Tarragona (EMATSA) que ens ajuden a, cada cop més, professionalitzar la nostra programació i crear comunitat”.

Cursos de salut i benestar emocional

Entre aquestes col·laboracions, destaquen els cursos de salut i benestar, els quals sis estaran dirigits per diferents professionals del Col·legi de Psicòlegs de Catalunya, que oferiran dos tallers presencials de gestió de les emocions i quatre xerrades diferents que responen a la demanda dels usuaris durant la campanya d’hivern-primavera mitjançant les avaluacions. La representant de la junta de la delegació tarragonina del Col·legi de Psicòlegs, Montserrat Domènech, ha explicat que, després de la pandèmia, "hem notat la necessitat de treballar les emocions, com ara la por i el neguit de la societat".

Consells sobre consum i estalvi d'aigua

També destacar la col·laboració amb EMATSA, que es desplaçarà als centres cívics de Sant Pere i Sant Pau, Llevant i Bonavista per oferir una xerrada sobre consells bàsics d’estalvi d’aigua i com entendre la factura d’aquest subministre. La responsable de Clients d'EMATSA, Maria Retuerto, ha dit que l'objectiu d'aquesta activitat és "apropar el servei de l'aigua a la ciutadania".

Finalment, l’Exposició Valmeline que just es va inaugurar a la Universitat Rovira i Virgili aquest dilluns 27 de setembre, passarà pels diferents equipaments durant el proper semestre. Del 18 al 31 d’octubre estarà al Centre Cívic de Torreforta on s’oferirà una taula rodona el 20 d’octubre; per, posteriorment, passar pels centres cívics de Bonavista, Sant Salvador i Sant Pere i Sant Pau, on es podran realitzar visites guiades amb prèvia inscripció.

A la presentació també hi ha intervingut el José Antonio, de la Fundació Topromi, l'autor dels dibuixos que protagonitzen la imatge de la programació de tardor dels centres cívics. Els seus dibuixos reprodueixen elements caracterísitics que van associats a la imatge d'un barri (cases, bancs, fonts, arbres, rotondes,...). La imatge gràfica d'aquest programa d'activitats ha estat dissenyada per l'Estudi Creatiu i de Disseny -una iniciativa de la Fundació Topromi de la Fundació Catalunya-La Pedrera- i de la cooperativa El Far.

Les inscripcions

El cicle d’activitats gratuïtes s’iniciarà el proper 13 d’octubre I s’allargarà fins al 17 de desembre. Les inscripcions de les activitats començaran el proper divendres 1 d’octubre a través del web: http://centrescivics.tarragona.cat.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: