Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Gala Benèfica posa la primera pedra del futur Casal de l'Autisme de Tarragona

El Teatre Tarragona va ser l'escenari d'una gala espectacular amb música, dansa, màgia, acrobàcia i emocions / La Gala recapta els primers 7.000e per al projecte

Actuació temàtica sobre Mèxic, ahir divendres, a la Gala Benèfica "Viatgem amb l'autisme" celebrada al Teatre Tarragona Actuació temàtica sobre Mèxic, ahir divendres, a la Gala Benèfica "Viatgem amb l'autisme" celebrada al Teatre Tarragona IMATGES: M.ÀNGELS BLADÉ
Societat Redacció Infocamp
Dissabte, 25 Setembre 2021 16:31

La Gala Benèfica “Viatgem amb l'autisme”, organitzada per l'associació Todos En Azul, va omplir de públic aquest divendres a la tarda el Teatre Tarragona amb l'objectiu de recaptar fons per al projecte del primer Casal de l'Autisme de Tarragona. En total, l'esdeveniment va aconseguir reunir 7.000 euros, entre la venda d'entrades i els donatius. El show central, ple de sorpreses i actuacions d'alt nivell de dansa, música, màgia i acrobàcia, no va deixar ningú indiferent i va connectar amb el públic fins al final. La gala va tindre moments emotius com l'entrega de reconeixements o el pilar simbòlic que van carregar els Castellers de la Il·lusió, una colla castellera inclusiva, tot desplegant la bandera “Todos En Azul” per posar el punt i final a la vetllada. Una cinquantena d'artistes, tècnics i voluntaris van participar de forma altruista a la gala.

Gala cèrcol

Un viatge per tot el món

La gala es va dividir en tres parts: la dinamització al carrer i el preshow abans de l'espectacle -a càrrec de Toc de Gresca i Maica-, el show i el lliurament de reconeixements. A l'entrada del Teatre Tarragona, també es va instal·lar un photocall per aquelles persones que volien fer una aportació solidària al projecte.

La gala, conduïda pel presentador i locutor Helder Moya, va proposar un viatge per tot el món amb música i danses tradicionals de cada racó, a través de petits tastets que es van alternar amb la màgia i l'acrobàcia. El viatge va començar amb danses de l'Ecuador, cançons d'Itàlia inspirades en Venècia , per donar pas als ritmes tribals i la dansa del ventre d'Egipte. A continuació el públic va poder gaudir dels primers moments de màgia i d'il·lusionisme de la tarda de la mà de Legends of China. Tot seguit, les habilitats de Poncho, les boleadoras i un tango amb una parella d'alt nivell van tancar el bloc dedicat a l'Argentina. El viatge feia parada a Bulgària per delectar al públic amb dos números que van deixar bocabadats als espectadors del Teatre Tarragona, les acrobàcies de Sahed i les habilitats de Martín amb el seu cèrcol. 'Mujer de agua' va ser la cançó en directe que representava Espanya amb guitarra i dansa flamenca, amb Josmi i Roger. Amb el Can Can del Moulin Rouge parisenc, es va arribar al final de la primera part de la gala.

Gala can can

A la represa, el Teatre Tarragona tornava a obrir el teló per oferir una bona mostra de danses, ritmes i arts escèniques. El viatge continuava amb balls de Sud-àfrica i el country “Coton Eye” de l'oest americà. A continuació el mag Mg Nebur, mentre sonava la cançó britànica 'It's rainning man', clavava el seus paraigües a la caixa com si fossin ganivets, però sense que cap d'ells danyés la seva víctima. L'escenari tornava a omplir-se de llums i colors amb l''Aloha Tiki Tahiti' de la Polinèsia i d'acrobàcies amb cadires. I per acabar el show central de la gala, no hi podia faltar el lluïment dels mariachis i les danses mexicanes, amb vestits de luxe per a l'ocasió.

Gala Polinèsia

Després del show central, i abans de l'entrega de reconeixements, l'artista de Vila-seca, Fran Amaya, va presentar en directe la cançó i el videoclip que dona nom al seu disc 'Destino', que està dedicada a les persones amb autisme.

Entrega de reconeixements

A la part final de la gala, es va fer entrega d'una sèrie de reconeixements a persones, entitats i empreses que han donat suport als projectes de Todos En Azul a favor de les persones amb Trastorn de l'Espectre Autista (TEA) durant aquests tres anys.

Els reconeixements, que van ser lliurats per la Paula -la nena que protagonitza el videoclip de 'Destino', es van atorgar en l'apartat de 'Persones i empreses' a: Cristina Berrio Ortega, Javier Martí García, Fran Amaya, Josep Cartanyà Escoda, Perruqueria Somnis, Més K Pàdel Tarragona, Sinhus Sport, Cerrato Immobiliària, Club Hípico Tomás Santiago, Centre de rehabilitació neurològica In-Neuro i Ana Martínez, que va rebre el primer carnet de “Sòcia d'honor” de l'entitat. En l'apartat d''Entitats i institucions', es van lliurar els reconeixements al Centro Aragonés para la Comunicación Aumentativa y Alternativa (ARASAAC), la Federació d'Associacions de Veïns de Tarragona (FAVT), el Patronat Municipal d'Esports de Tarragona, els Mercats de Tarragona, l'Ajuntament de Creixell, l'Ajuntament de la Pobla de Mafumet, l'Ajuntament del Vendrell i l'Ajuntament de Tarragona.

Gala Reconeixements institucions

Durant l'entrega, el públic també va poder gaudir del talent de la violinista Astrid -que es va atrevir a fer una versió amb l'instrument de 'Tú me dejaste de querer' i del saxofonista Bruno, amb qui va fer un duet.

Gala Astrid i Bruno

El Casal de l'Autisme es farà “sí o sí”

Al final de l'acte, l'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, va agrair a tothom que havia fet possible una gala que va qualificar “d'espectacular” i va tenir paraules d'elogi cap a la feina de l'associació Todos en Azul. El batlle es va mostrar optimista de cara a la creació del futur Casal de l'Autisme de Tarragona.

Per la seva banda, el president de Todos En Azul, Juanjo Caravaca, va agrair especialment a tot l'elenc d'artistes, a tècnics i voluntariat que va participar de forma desinteressada en la gala. Enmig dels aplaudiments del públic, Caravaca va anunciar que el Casal de l'Autisme “es farà sí o sí”, per la importància que té donar aquest servei durant tot l'any tant a les persones amb autisme o qualsevol altra diversitat funcional, com a les seves famílies.

Els Castellers de la Il·lusió, la sorpresa final

Quan el públic es disposava a marxar, va arribar un altre dels moments emotius de la gala. S'obrien els llums del teatre i feien entrada els Castellers de la Il·lusió, -la colla castellera inclusiva de Valls-, que es va dirigir a l'escenari per carregar un pilar simbòlic. L'enxaneta va desplegar una bandera de “Todos En Azul” que va rebre com a resposta el clam i els aplaudiments de tot el públic.

Gala Castellers de la Illusió bandera TEA

La il·luminació de la gala va anar a càrrec de Jordi Montalà, Raúl Martín i Johathan Torrico. La gala va ser dirigida per Paqui Ubeda de l'empresa DaneArt Espectáculos, amb el suport de Creatics Management Artes Aplicadas i l'Ajuntament de Tarragona.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: