Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Ricomà reclama "diàleg i amnistia" per resoldre el conflicte polític en l'acte de la Diada a Tarragona

Un centenar de persones participen en una cercavila festiva i reivindicativa pels carrers de la Part Alta de la ciutat

L'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, fent la tradicional ofrena floral al monument de Rafael Casanova per commemorar la Diada de l'11 de setembre L'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, fent la tradicional ofrena floral al monument de Rafael Casanova per commemorar la Diada de l'11 de setembre DAVID OLIETE
Societat ACN
Dissabte, 11 Setembre 2021 14:44

L'Ajuntament de Tarragona ha organitzat la tradicional ofrena floral al monument de Rafael Casanova per commemorar la Diada de l'Onze de Setembre. En l'acte hi han participat entitats socials, culturals, econòmiques i representants dels sindicats i dels partits polítics de la ciutat, així com l'Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural. En el parlament institucional, l'alcalde Pau Ricomà ha fet una crida al diàleg per resoldre el conflicte polític: "El diàleg i l'amnistia han de ser les bases d'una societat on ningú se senti exclòs". A banda, un centenar de persones s'han aplegat a la plaça de la Font i han marxat fins a la plaça de les Cols en cercavila i al ritme dels tambors de la colla de diables Foc i Gresca.

La presidenta d'Òmnium Cultural del Tarragonès, Rosa M. Codines, fent l'ofrena floral al monument de Rafael Casanova (Mar Rovira): 

manifestació Diada 2021

Urnes i diàleg

L'acte institucional de la Diada Nacional de Catalunya davant del monument de Rafael Casanova ha arrencat amb el discurs de l'alcalde Ricomà. En el seu parlament, el batlle ha fet una crida al diàleg per resoldre el conflicte polític que viu el país. "Urnes i diàleg, respecte a les majories parlamentàries i a les institucions". "En democràcia s'ha de poder debatre i parlar de tot o és que algú entén que la llibertat d'expressió ha de quedar restringida la foscor? Llum és el que necessita la democràcia", ha afegit l'alcalde.

I en aquest sentit, ha demanat l'amnistia per a tots els represaliats i exiliats i que es faci un referèndum per decidir el futur dels catalans. "Aquest any és una Diada especial perquè tenim els presos al carrer, però encara queden molts deures, hem d'aconseguir l'amnistia i arriba a un referèndum d'autodeterminació, pacíficament, i l'única manera és votant" ha reblat. Després del discurs de l'alcalde, una quarantena de representants del teixit associatiu, cultural, esportiu i econòmic de la ciutat han fet l'ofrena floral.

En l'acte, també hi han participat els sindicats d'UGT, CCOO i USOC i la majoria dels partits polítics tarragonins, a excepció de Ciutadans i el PP. L'acte solemne ha acabat amb el Cant dels Segadors, interpretat per la Banda Unió Musical de Tarragona i el Cor Gregal, que també han tocat el Cant del Poble durant la cerimònia.

Aquest no ha estat l'únic acte de la Diada organitzat a Tarragona. A ritme dels tambors de la colla de diables Foc i Gresca, un centenar de persones han marxat des de la plaça de la Font fins a la plaça de les Cols, passant pel carrer Major, en cercavila. L'acció, organitzada per la Coordinadora 11-S, ha comptat amb la lectura d'un manifest, a través del qual han denunciat la situació dels represaliats, l'atac a la llengua i la precarietat patida en diversos sectors i professions arran de la pandèmia, entre d'altres. La protesta ha acabat amb l'actuació musical de Fetitxe13.

Una vintena d'autobusos han marxat cap a Barcelona

L'ANC ha organitzat una vintena d'autobusos que han sortit aquest dissabte al migdia des de diversos punts del Camp de Tarragona cap a la manifestació convocada a Barcelona. A tall d'exemple, des de la capital tarragonina han marxat unes 180 persones en tres autocars. "És la primera Diada que podem celebrar d'una manera seminormal, postpandèmica, no és el desplaçament que estem acostumats amb desenes d'autobusos, però sí que estem contents perquè tonem a ser al carrer", ha afirmat el secretari de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Carles Xavier Gómez.

En un dels tres autobusos hi han pujat en Lluís Majoral i en Lluís Ribera. Ells cada any participen en els actes de protesta organitzats per les entitats independentistes. "La gent hauria d'adornar-se que s'ha fet molt, és molt difícil estar al peu del canó, però s'ha de mantenir la il·lusió i l'anhel de voler que el país sigui independent, ho anhela molta part de la societat catalana", ha dit Majoral.

Comparteix parer en Ribera, que opina que molta gent té por per la pandèmia i vol evitar les aglomeracions. "La gent pot estar enfadada amb els polítics, però el moviment independentista no està desinflat; no podem defallir hem de continuar", ha expressat. "L'Estat Espanyol sempre aprofita qualsevol oportunitat per desprestigiar-nos, però al final quan manen les urnes, que és el que els fa pànic a Madrid, allí tenim el 52%, per tant, el moviment té musculatura i està trempat per tirar endavant", ha tancat Gómez.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: