Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'Espluga commemorarà per la Diada la resistència del Castell durant la Guerra dels Segadors

La 36a Caminada Popular Onze de Setembre repetirà format amb un recorregut senyalitzat, del 10 al 18 de setembre

Imatge d'arxiu de la Torre del Castell de l'Espluga de Francolí Imatge d'arxiu de la Torre del Castell de l'Espluga de Francolí ALBERT ESTEVES / ARXIU
Societat Redacció Infocamp
Dijous, 09 Setembre 2021 19:00

La Diada Nacional de Catalunya comptarà a l’Espluga de Francolí amb una nova marca que englobarà els actes commemoratius a la vila. Enguany, l'Ajuntament, fruit de l’assessorament d’historiadors locals, proposa commemorar el matí de l’Onze de Setembre, la resistència del Castell de l’Espluga durant la Guerra dels Segadors, amb la hissada d’una senyera des de la torre del castell i la disparada solemne de quatre coets.

Al migdia, hi haurà un acte institucional que aquest any recupera la presencialitat i l’actuació de les entitats de cultura popular, amb els Grallers i el Ball de Bastons de l’Espluga, bastirà la centralitat de la commemoració. Un acte que tindrà lloc, a les 11:30h, a la plaça de la Vila, amb aforament limitat i reserva prèvia d’entrada i que comptarà amb els parlaments de les autoritats i les entitats sobiranistes.

Les inscripcions a l’acte es podran realitzar en format en línia a través d’Entrapolis o, de manera presencial, a l’Oficina de Turisme de l’Espluga a partir de divendres 3 de setembre.

Autocars a Barcelona

Un any més l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) de la Conca de Barberà, promou la participació en la manifestació unitària que convoquen les entitats sobiranistes a Barcelona. Ho fa organitzant autocars que, a les 13:30h, portaran els inscrits prèviament a Barcelona, per recórrer el tram de plaça Urquinaona al Parlament de Catalunya sota el missatge: “Lluitem i Guanyem la Independència”.

La caminada popular de l'Onze de Setembre

D'altra banda, la 36 edició de la caminada popular de l’Onze de Setembre, repeteix format a causa de la normativa, però presentant nova imatge i senyalització. Així doncs un recorregut senyalitzat permetrà recórrer la tradicional caminada del dia 10 al dia 18 de setembre, s’exclou d’aquestes dates el 19 de setembre a causa de la batuda del senglar, dia en que no es podrà realitzar per motius de seguretat.

Amb l’objectiu de preservar la tradició i facilitar la participació en la caminada popular, en aquesta nova edició atípica s’ofereix una ruta senyalitzada i amb fites que es podrà fer de manera individual o en grups no superiors a 10 persones. Comptarà amb un sistema de fites que permetrà validar a totes les persones que facin la ruta, un cartronet de participació, que es podrà recollir a l’Oficina de Turisme.

Tothom qui realitzi la ruta entrarà en quatre sortejos d’activitats esportives a empreses del municipi.

Com participar-hi?

- Recollir el cartronet del dia 8 al 18 de setembre a l’Oficina de Turisme.
- Realitzar la ruta senyalitzada entre els dies 10 i el 18 de setembre i marcar els quatre punts del cartronet a les fites.
- Diumenge 19 de setembre no es podrà fer la ruta a causa de la batuda de senglar.
- Un cop realitzada la caminada, entregar el cartronet a l’Oficina de Turisme, abans del dia 26 de setembre.
- El sorteig de les activitats es realitzarà dilluns dia 27 de setembre, i es comunicarà el resultat pels canals de comunicació habituals de l’Ajuntament.

Descripció de la ruta de la caminada popular de l’Onze de Setembre: Enllaç al track de la ruta

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: