Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Endesa inverteix 312.000 euros a reformar i millorar la xarxa elèctrica al barri de Sant Salvador

Es prioritzaran les accions per garantir el subministrament a la zona d’Interblocs del barri tarragoní, arran les incidències de l'hivern passat

En una primera fase, s’ha estès un nou tram de cable de mitjana tensió de gairebé mig quilòmetre, que discorre per l’avinguda Pins i el carrer de l’Estadium En una primera fase, s’ha estès un nou tram de cable de mitjana tensió de gairebé mig quilòmetre, que discorre per l’avinguda Pins i el carrer de l’Estadium ENDESA
Societat Redacció Infocamp
Dimecres, 01 Setembre 2021 11:49

Endesa està executant els treballs de reforma i millora tecnològica de part de la xarxa elèctrica de mitjana tensió del barri de Sant Salvador, a Tarragona, amb l’objectiu d’incrementar la qualitat i la continuïtat del subministrament als seus gairebé 3.400 clients. L’actuació, que va començar el passat mes de juny i és previst que continuï aquest mes de setembre, té una inversió de 312.000 euros, aportats íntegrament per la companyia.

De fet, arran de les incidències que va patir aquest barri durant l’hivern, Endesa i l’Ajuntament de Tarragona - amb la col·laboració de l'AV Sant Salvador i Sant Ramon- van posar en marxa un equip de treball per donar respostes concretes a les necessitats de Sant Salvador. L’equip tècnic del consistori tenia com a objectiu prioritzar, definir i planificar accions específiques a curt termini per tal garantir el subministrament elèctric al barri, a banda de les que ja estan en marxa i planificades per la companyia a la ciutat.

Una anella elèctrica i tres centres de transformació

Així, en una primera fase, s’ha estès un nou tram de cable de mitjana tensió a 25 kV de gairebé mig quilòmetre de longitud, que discorre per l’avinguda Pins i el carrer de l’Estadium, per tal d’enllaçar centres de transformació que fins ara estaven aïllats, de manera que s’ha creat el que tècnicament s’anomena una anella elèctrica. Dit d’una altra manera, possibilita que, en cas d’incidència o d’indisposició d’una de les línies principals, es pugui donar servei als clients afectats per vies alternatives (tot recuperant més ràpidament potència i clients). Això repercuteix no només en una reducció del temps de reposició, sinó en el fet que, en casos de treballs programats o manteniment de la xarxa, no serà necessari cap interrupció de subministrament. El nou cablejat ha permès, a més, substituir l’antiga línia elèctrica, que ja havia acabat la seva vida útil.

En paral·lel, s’han renovat tecnològicament dos centres de transformació, als quals s’han substituït les seves antigues cel·les per unes de noves que incorporen elements de maniobra encapsulats en un gas de característiques especialment aïllants. Aquesta nova tecnologia redueix la necessitat de manteniment, ja que s’autoregenera, a diferència de l’oli, que pateix una descomposició gradual. 

A més, un d’aquests centres de transformació s’ha telecomandat, és a dir, se l’ha ha dotat amb sistemes de control remot que permeten realitzar maniobres d’operació a distància, concretament des del Centre de Control que Endesa té a Barcelona. D’aquesta manera s’estalvia temps en la localització d’avaries, amb la conseqüent reducció de fins a un 20% del temps d’interrupció del subministrament elèctric als clients que s’alimenten d’aquestes instal·lacions en cas d’incidències.

En una segona fase, que és previst que comenci aquest mes de setembre, s’actuarà en un tercer centre de transformació del barri –on s’aplicaran les últimes tecnologies que hi ha al mercat- i també es renovaran dues línies de 25 kV ja existents. Concretament, una de 522 metres que discorre per l’avinguda Pons i la carretera TP-2235, i una altra de 426 metres ubicada a l’avinguda de Montserrat i al carrer de Siurana.

El conjunt d’aquestes actuacions permetran augmentar la fiabilitat del servei, reforçar la xarxa elèctrica i incrementar-ne la seva seguretat i resiliència. A més, possibilita deixar les infraestructures a punt per a poder atendre el creixement vegetatiu del barri, dimensionar-la per a donar resposta a eventuals puntes de consum (hivern i estiu, per exemple) i preparar-la de manera adequada per a encabir nous subministraments que hi pugui haver en un futur.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: