Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Sorgeix un moviment ciutadà per l'incendi de la Baixa Segarra i l'Anoia

'Revifem Queralt' són una quinzena de joves de Santa Coloma i Bellprat que volen fer conscienciació sobre la gestió forestal

Pla aeri de zones forestals i agrícoles afectades per l'incendi de la Baixa Segarra (Conca de Barberà) i l'Anoia Pla aeri de zones forestals i agrícoles afectades per l'incendi de la Baixa Segarra (Conca de Barberà) i l'Anoia QUIM VALLÈS / ACN
Societat ACN
Divendres, 06 Agost 2021 12:20

Un grup de persones impulsen una iniciativa solidària arrel de l'incendi de la Baixa Segarra, a la Conca de Barberà, i l'Anoia. Són una quinzena de joves, bàsicament de Santa Coloma de Queralt i Bellprat, que ja van sentir la inquietud d'organitzar-se quan el foc encara era actiu en aquest territori. Quinze dies després, el moviment es va consolidant, si bé encara estan decidint les línies a seguir. D'entrada, volen centrar-se en la difusió i conscienciació de la gestió forestal. No es plantegen recaptar fons donat que no va haver-hi damnificats, com van fer a la 'Riuada Solidària', pels aiguats de l'Espluga de Francolí, o 'Rebrotem', amb l'incendi a la Ribera d'Ebre, campanyes que els estan servint de referència. Ells ja tenen un nom pensat. 'Revifem Queralt'.

Aquest col·lectiu ha començat a formar-se i a treballar de bracet amb ajuntaments d'aquesta zona de la Baixa Segarra a fi de desplegar accions de difusió i conscienciació. El grup també ha contactat amb gent d'altres pobles i fa una crida a sumar més voluntaris. De moment s'ha estructurat en dues comissions, una de comunicació i una altra més tècnica, centrada en els continguts i raó de fons d'aquesta iniciativa.

"A partir de l'incendi que cremat el nostre entorn vam pensar que havíem de fer alguna cosa, ja que segurament aquests incendis cada cop aniran a més pel canvi climàtic i perquè hem deixat els boscos una mica abandonats; intentarem fer tot el que es pugui per minimitzar l'impacte o que no torni a passar", afirma Pau Vergés, responsable de la comissió de comunicació d'aquesta iniciativa ciutadana.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: