Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Mont-roig instal·la una placa commemorativa a la casa natal d'un mestre republicà assassinat a Burgos l'any 1936

Antoni Benaiges és fill il·lustre d'aquesta població que s'inclou a la Xarxa d'Espais de Memòria del Memorial Democràtic

L'alcalde de Mont-roig del Camp, Fran Morancho, i els nebots d'Antoni Benaiges descobrint la placa commemorativa davant de la casa del mestre republicà L'alcalde de Mont-roig del Camp, Fran Morancho, i els nebots d'Antoni Benaiges descobrint la placa commemorativa davant de la casa del mestre republicà AJUNTAMENT DE MONT-ROIG DEL CAMP
Societat ACN
Divendres, 30 Juliol 2021 23:35

El Memorial Democràtic ha participat en l'acte d'homenatge que ha organitzat l'Ajuntament de Mont-roig del Camp aquest divendres al seu fill il·lustre Antoni Benaiges, un mestre republicà que va ser assassinat l'any 1936. L'homenatge ha inclòs quatre actes complementaris al voltant de la seva figura. Primerament, l'Ajuntament ha fet entrega de la distinció de fill il·lustre als nebots: Elisa Benaiges i Jaume Roigé. Després, s'ha instal·lat una placa commemorativa a la seva casa natal, al nucli antic del poble. A partir d'ara, el municipi quedarà integrat a la Xarxa d'Espais de Memòria del Memorial Democràtic, que agrupa diferents indrets que han estat testimoni de la història recent del país.

Així mateix, a l'Espai Cultural Església Vella ha inaugurat l'exposició 'Desenterrant el silenci', de Sergi Bernal. Aquesta mostra presenta una trentena de fotografies que contribueixen a reconstruir la història del mestre a partir de l'exhumació de la fossa de La Pedraja, l'estiu de 2010, on es creu que podria haver estar enterrat amb altres 103 persones afusellades pel bàndol feixista. Finalment, la cantautora Montse Castellà ha interpretat la cançó 'Lo mestre que va prometre el mar', cançó dedicada a Antoni Benaiges.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: