Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'Ajuntament instal·la un lector de matrícules a l'entrada de l’Hospitalet de l’Infant

Amb aquesta tecnologia innovadora vol obtenir dades sobre el volum de turistes i visitants que rep el municipi i millorar la seguretat ciutadana

Imatge del lector de matrícules instal·lat a l’entrada del poble de l’Hospitalet de l’Infant Imatge del lector de matrícules instal·lat a l’entrada del poble de l’Hospitalet de l’Infant AJUNTAMENT DE VANDELLÒS I L'HOSPITALET DE L'INFANT
Societat Redacció Infocamp
Dimecres, 28 Juliol 2021 12:39

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha instal·lat un sistema de reconeixement de matrícules a l’entrada del poble de l’Hospitalet de l’Infant amb un doble objectiu: recollir dades estadístiques, totalment anonimitzades, sobre els moviments de vehicles en punts clau del nucli urbà, que són útils per a la gestió municipal dels serveis; i millorar la seguretat ciutadana.

El sistema inclou un lector de matrícules situat a la carretera de Móra, a prop de la rotonda del Centre Cultural Infant Pere; i una plataforma policial (AlphaDataManager), que permet analitzar i gestionar les dades que recull el lector.

“Aquesta informació, de gran valor, s'utilitzarà per a la planificació de serveis municipals, l’elaboració de plans i programes de millora o la definició de projectes en diferents àmbits de la gestió municipal. Com que Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant és un municipi turístic, es tracta d’una informació clau que ens permetrà conèixer les pautes de mobilitat dels nostres visitants i turistes, el volum de vehicles i la temporalitat. L’avaluació d’aquestes dades, juntament amb altres indicadors, ens permetrà tenir una millor visió, la qual cosa ens ajudarà a prendre decisions, establir diverses polítiques i dissenyar serveis”, ha dit la regidora que està al capdavant del departament de Noves Tecnologies de l’Ajuntament, María José Gómez.

Amb aquesta plataforma, a més, la Policia Local podrà tenir una actitud pro activa davant les potencials amenaces, ja que rebrà avisos al mòbil quan una càmera detecti la matrícula d’una persona sospitosa. D’aquesta manera, podrà anticipar-se als fets delictius en la majoria de casos. En aquest sentit, cal tenir en compte que l’ús d’aquestes eines ha comportat una reducció d’entre el 30 i 60% dels fets delictius a altres municipis del territori català en què s’ha implantat aquesta tecnologia.

Els sistemes aprofiten les comunicacions en xarxa i sense fils, integren els equips i permeten actualitzacions i futures millores. Són "un exemple de com les noves tecnologies permeten rendibilitzar millor les inversions", segons ha afegit la mateixa regidora.

Aquestes solucions estan legalitzades pel Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya i s’adapten a les recomanacions dels Mossos d’Esquadra.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: