Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Generalitat demana ajuda a l'Estat per combatre el foc de la Conca de Barberà i l'Anoia

S'han evacuat 80 persones de la zona i Protecció Civil ha activat l'emergència del pla Infocat

Imatge d'un mitjà aeri recollint aigua per apagar l'incendi que crema a Santa Coloma de Queralt i Bellprat, el 24 de juliol del 2021 Imatge d'un mitjà aeri recollint aigua per apagar l'incendi que crema a Santa Coloma de Queralt i Bellprat, el 24 de juliol del 2021 MAR ROVIRA / ACN
Societat ACN
Diumenge, 25 Juliol 2021 00:31

La Generalitat ha demanat a l'Estat que ajudi els serveis d'emergències catalans a combatre l'incendi que s'ha originat aquest dissabte a Santa Coloma de Queralt i que s'ha estès per diversos municipis de la Conca de Barberà i l'Anoia. Ho ha explicat el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, en declaracions a la premsa des del centre de comandament aquesta nit. Concretament, s'ha sol·licitat la mobilització de la Unitat Militar d'Emergències (UME) i que l'Estat col·labori amb mitjans aeris a les tasques d'extinció. "S'ha demanat i estem a l'espera de resposta. Segurament en les properes hores vindran", ha apuntat Elena.

El foc, que per ara ha cremat unes 800 hectàrees i que té potencial per afectar-ne 5.000, ha obligat a desallotjar una vuitantena de persones de la zona. Es tracta de 50 veïns de masos de Santa Maria de Miralles, una vintena de Bellprat i de 12 joves que feien acampada en una zona regulada de Sant Martí de Tous. El fet que l'incendi segueixi sense control i hagi coincidit amb un altre foc a l'Empordà ha fet que Protecció Civil posi en fase d'emergència el Pla especial d'emergències per incendis forestals de Catalunya (Infocat).

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: