Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Constituït el Fòrum Territorial del Pla Estratègic Reus Hortitzó 32

Un dels objectius ha estat detectar els àmbits estratègics comuns i així reforçar una mirada territorial àmplia

Foto de família del Fòrum Territorial del Pla Estratègic Reus Hortitzó 32 Foto de família del Fòrum Territorial del Pla Estratègic Reus Hortitzó 32 REUS.CAT
Societat Redacció Infocamp
Dissabte, 17 Juliol 2021 16:14

Aquest dissabte al matí les instal·lacions de Fira Reus han acollit la primera trobada del Fòrum Territorial del Pla Estratègic Reus Horitzó 32, convocat per l'Ajuntament de Reus, i adreçat a municipis, organismes i institucions que es troben en l'àrea relacional o d'influència de la ciutat. La trobada ha estat presidida per l'alcalde Carles Pellicer, que ha donat la benvinguda al Fòrum, i vicepresidit per la vicealcaldessa Noemí Llauradó, que ha clos la jornada.

El fòrum ha tingut per objectiu establir un diàleg amb i entre el territori de l'àrea de relació de Reus, amb la voluntat que serveixi per conèixer i tenir en compte les diferents realitats que hi conviuen. L'objectiu ha estat també detectar els àmbits estratègics comuns i així reforçar una mirada territorial àmplia. Els principals eixos de debat han estat la mobilitat intermunicipal, l'economia i l'ocupació, la projecció territorial, el gaudi, els equipaments, les desigualtats, els cicles de vida i la sostenibilitat i el canvi climàtic.

En el marc del pla estratègic, el fòrum aporta informació sobre necessitats compartides i d’interacció intermunicipal per al desenvolupament territorial, i propostes sobre línies d’acció, possibles sinergies territorials i estratègies compartides.

Els municipis convidats

Hi han estat convidats a participar els municipis limítrofs a la ciutat de Reus, les capitals de les comarques que toquen a Reus, els municipis del Baix Camp i de les comarques limítrofs de més de 5.000 habitants, les institucions supramunicipals i les entitats municipalistes. Els municipis que hi han estat representats han estat Tarragona, Falset, Vila-seca, Torredembarra, Cambrils, Valls, Mont-roig del Camp, la Selva del Camp, Constantí, Salou, Riudoms, Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, Tortosa, Almoster, Castellvell, Alcover, l'Ametlla de Mar i Móra d'Ebre.

També hi han estat representats els Consells Comarcals del Baix Camp, del Baix Ebre, de la Ribera d'Ebre, de l'Alt Camp, del Tarragonès i de la Conca de Barberà. Finalment, també hi han assistit l'Associació Catalana de Municipis i la Federació Catalana de Municipis.

Es preveu que el Fòrum Territorial es reuneixi una vegada més en el marc del pla estratègic; però les convocatòries s’adaptaran en funció dels acords presos per les persones participants.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: