Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Neix la xarxa d"Ambaixadors del Bon Tracte' que treballarà per a la gent gran

La campanya té per objectiu compartir recursos i experiències entre professionals, entitats i ajuntaments per ajudar les persones grans del Baix Penedès i del Tarragonès

Foto de família dels primers ambaixadors i ambaixadores adherits a la xarxa de suport a la gent gran, aquest dimarts, a la plaça dels Germans Ramon del Vendrell Foto de família dels primers ambaixadors i ambaixadores adherits a la xarxa de suport a la gent gran, aquest dimarts, a la plaça dels Germans Ramon del Vendrell L'ARC SERVEIS
Societat Redacció Infocamp
Dimarts, 22 Juny 2021 18:51

La plaça Vella del Vendrell ha estat l'escenari aquest matí de la presentació de la campanya “Ambaixadors del Bon Tracte”, impulsada per L'Arc Serveis Assistencials, el servei d'ajuda domiciliària que treballa amb les persones grans, discapacitat i dependència al Baix Penedès i al Tarragonès. La campanya s'ha iniciat avui amb la creació d'un equip d'”ambaixadors” dels municipis d'ambdues comarques amb l'objectiu de treballar envers la gent gran.

En aquesta xarxa, l'objectiu és canalitzar l'ampli ventall de recursos que ofereix cada municipi i ser el nexe d'unió entre les associacions, ajuntaments i col·lectius professionals, etc... i la gent gran. A través de les accions realitzades, es busca donar visibilitat als recursos i compartir-los amb la població.

La gerent de L'Arc Serveis i una de les “ambaixadores” d'aquesta xarxa ha explicat que, de moment, “els ambaixadors compartiran experiències positives que funcionen en altres municipis i que es poden adaptar com a projectes nous en altres poblacions”. Així, es compartiran protocols, normatives, recursos i s'engegaran activitats i eines “que afavoreixin el bon tracte a la nostra gent gran”, ha afegit Torra.

Es busquen “Ambaixadors del Bon Tracte”

Durant la presentació d'avui, s'ha fet una crida a la creació d'un equip ampli d'ambaixadors de municipis del Baix Penedès i del Tarragonès, per treballar conjuntament envers la gent gran: “Busquem ambaixadors del Bon Tracte que defensin els drets, les bones conductes, el benestar, que elaborin polítiques de prevenció i actuació, desenvolupin serveis d'acció social i de la salut en tots els seus àmbits”, ha dit Torra.

De moment, els primers “ambaixadors” que s'han adherit a la campanya són: Assumpció Soler, presidenta de Creu Roja al Baix Penedès; Joan Esteve , de Torredembarra; Montserrat Martín, regidora de Salut, Serveis Socials, Gent Gran i Habitatge del Vendrell; Paqui Cepas, regidora de Benestar Social, Habitatge, Gent Gran i Atenció Ciutadana de la Bisbal del Penedès; MªTeresa Vilella Mas, presidenta Casal Gent gran de la Bisbal del Penedès; Chelo Picón, regidora de Benestar Social, Igualtat i Gent Gran de Creixell; Montserrat Pérez, regidora de Serveis Socials, Sanitat i Medi Ambient de l'Arboç; Susana Zafra, membre de la junta de Cca COPLAND; Cos de Mossos d'Esquadra del Vendrell, a través de l'ORC (Organització de relacions amb la comunitat) i el GAV (Grup d'Atenció a la Víctima); Sandra Tarrascó, membre del Grup Municipal AM-PM de la Pobla de Montornès; Gracia Cerrato, presidenta del Grup de Dones amb Iniciativa del Vendrell; Junta de la Llar d'Avis Municipal de Roda de Berà; Antonio Rodriguez, Mn. Vicari de la Parròquia de Sant Salvador del Vendrell i rector de la Parròquia de Sant Bartomeu de Roda de Berà ; Montse Castellarnau, membre Alternativa Altafulla –ECG; Josep Carné Teixidó, president de la Federació d'Associacions de Gent Gran de Catalunya); Ángel Juárez, president de Mare Terra Fundació Mediterrània de Tarragona; Ana Almón, coordinadora de L'Arc Serveis, Marta Montferrer, directora i treballadora social del Centre de Dia Marinada de Roda de Berà; i Jerusalem Torra, gerent de L'Arc Serveis.

L'impacte de la pandèmia en la gent gran

La iniciativa sorgeix arrel de la inquietud, la necessitat i el bon fer de persones amb les mateixes sensibilitats que han estat testimonis de l'impacte i de les conseqüències de la pandèmia en la gent gran: sentiment de soledat, falta de suport, aïllament derivat de viure lluny dels nuclis urbans, aïllament físic, bretxa digital, difícil accés a organismes públics, dificultats d'accés a la sanitat, pèrdua de drets, disminució de salut,...

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: