Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El veïnat de la Barquera es concentra contra les ocupacions il·lícites

L'alcalde de Roda de Berà, Pere Virgili, anuncia als veïns de la urbanització el seu suport i que pressionarà les instàncies superiors per eradicar el conflicte

Concentració veïnal, dissabte al matí, a la urbanització la Barquera per demanar la fi de les ocupacions il·legals Concentració veïnal, dissabte al matí, a la urbanització la Barquera per demanar la fi de les ocupacions il·legals FB AJUNT. DE RODA DE BERÀ
Societat Redacció Infocamp
Diumenge, 20 Juny 2021 11:24

Els veïns i veïnes la Barquera es van concentrar aquest dissabte al matí per denunciar les ocupacions il·legals que pateixen des de fa uns temps a la urbanització de Roda de Berà. Sense anar més lluny, el veïnat va impedir diumenge passat un nou intent d'ocupació gràcies als torns de vigilància que han muntat davant les cases buides. Actualment queden dues ocupacions il·lícites al carrer Teide que representen prop de 25 persones. Fa unes setmanes, els ocupes van abandonar una altra casa perquè van rebre diners del propietari i d'algunes famílies.

Tal com van expressar en la concentració d'ahir, la situació ha provocat por entre les persones residents al barri. Els veïns afectats asseguren que hi ha tràfic de drogues i senten "ràbia", "por" i "impotència" quan surten a passejar o a llençar la brossa peruqè no saben com poden reaccionar els ocupes davant possibles represàlies contra el veïnat.

L'alcalde mostra el suport de l'Ajuntament

L’alcalde de Roda de Berà, Pere Virgili, acompanyat per membres de l'equip de govern i de tots els grups municipals, va assistir a la concentració convocada pels veïns de la Barquera contra les ocupacions il·lícites al barri, per fer-los costat i donar-los tot el suport institucional.

L’alcalde els va intentar explicar fins on pot arribar l‘Ajuntament davant la situació que estan patint i el problema de convivència generat pels qui han ocupat de manera il·lícita dos habitatges. I els va assegurar que "des de l’Ajuntament continuarem pressionant les instàncies superiors i continuarem incrementant, dins de les nostres competències i en la mesura dels recursos disponibles, les actuacions per tal de recuperar al més aviat possible l'habitual clima de seguretat i convivència".

Però els veïns i veïnes concentrats, cansats d'aquesta situació, reclamen solcucions efectives, més enllà de bones intencions.

La moció per la Seguretat Pública

Cal recordar, que al Ple municipal del 27 de febrer de 2020 es va aprovar per unanimitat una moció per la Seguretat Pública. Entre els acords més importants es demanava a l'Administració General de l'Estat i la Generalitat de Catalunya mitjans materials, econòmics i personals per a resoldre la situació de necessitat residencial real per a qui ho necessiti, però al mateix temps s'instava a una modificació legislativa urgent per a dotar d'instruments i procediments eficaços a l'administració local que poguessin evitar les ocupacions de presumptes delinqüents.

També es demanava la coordinació i cooperació de les forces i cossos de seguretat per treballar al costat de la policia local, que és qui millor coneix el municipi. Es va creure important, i així es va fer, la redacció d'un protocol d'actuació en cas que es detectés una nova ocupació.

El requeriment a bancs i grans propietaris d'habitatges buits per a inutilitzar eficaçment les escomeses de subministraments i les entrades als habitatges per a dificultar l'ocupació, va ser consensuada també, com una eina bàsica d'ajuda per a erradicar la situació.

En l'actualitat, l'Ajuntament de Roda de Berà es persona com perjudicat en els procediments penals per ocupacions al nostre municipi i promou procediments contenciosos administratius contra qui ocupant il·legalment un habitatge i es connecta al subministrament elèctric o de gas generant perill i inseguretat a la resta de veïns.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: