Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La pandèmia porta 700 famílies del Vendrell a adreçar-se per primer cop als Serveis Socials

El nombre de sol·licitants d'ajudes bàsiques creix un 10% en comparació el 2019

La regidora de Serveis Socials, i la coordinadora de Serveis Socials, Esther Poch, van presentar dimarts passat la memòria del 2020 La regidora de Serveis Socials, i la coordinadora de Serveis Socials, Esther Poch, van presentar dimarts passat la memòria del 2020 AJUNTAMENT DEL VENDRELL
Societat ACN
Dijous, 17 Juny 2021 07:45

Durant el 2020 els Serveis Socials del Vendrell van atendre 2.867 famílies, 700 de les quals s'hi van adreçar per primer cop arran de les dificultats provocades per la covid-19. Ho recull la memòria que el govern municipal ha presentat aquest dimarts, on es constata que el número total d'usuaris va créixer un 10% en comparació a l'any 2019: es va passar de 3.689 persones ateses a un total de 4.061. Els expedients més habituals durant el 2020 van estar relacionats amb la manca d'ingressos, amb la necessitat d'ajuda per malalties físiques, amb la soledat i amb dificultats relacionades al pagament de l'habitatge o ocupacions d'immobles. En el cas de prestacions socials urgents, se'n van concedir 160, amb un import total de 26.645,25 euros.

El gruix principal d'aquestes ajudes directes urgents va correspondre a l'alimentació a través de les targetes moneder, de les què se'n van atorgar 109 per un import de 17.580 euros; seguides de les ajudes per als casals d’estiu o les ajudes a l’habitatge i el lloguer.

Altres ajuts i serveis destacats durant el 2020 van ser a través del projecte Fem Pinya, impulsat per la colla castellera Nens del Vendrell. Des d'aquest programa es van distribuir 5.258 euros a través de targetes moneder per a famílies amb fills a càrrec i per a targetes d'alimentació per als usuaris del menjador social de Coma-ruga i del Casal d'estiu. Al mateix temps, hi va haver ajudes per al menjador escolar, tant pel curs 2019-20 com pel 2020-21.

D'altra banda, el servei de menjador social gestionat per la Fundació Santa Teresa es va reconvertir en un servei de càtering social, que perdura a dia d'avui. Durant el 2020, van utilitzar-lo 72 persones. El servei compta amb un total de 35 places mensuals, que es van duplicar durant els mesos d'abril i maig degut al confinament. El cost va ser de 31.816 euros.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: