Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Dones amb Iniciativa del Vendrell demana polítiques que reactivin la contractació de dones afectades per la crisi de la Covid

L'entitat que agrupa dones de tots els sectors denuncia que la dona ha estat la principal víctima de la destrucció d'ocupació per la pandèmia

D'esquerra a dreta, Jerusalén Torra i Gracia Cerrato, presidenta i secretària de Dones amb Iniciativa del Vendrell, amb Montserrat Tarradellas y Virtudes Beltrán, membres de l'associació D'esquerra a dreta, Jerusalén Torra i Gracia Cerrato, presidenta i secretària de Dones amb Iniciativa del Vendrell, amb Montserrat Tarradellas y Virtudes Beltrán, membres de l'associació DONES AMB INICIATIVA DEL VENDRELL
Societat Redacció Infocamp
Dijous, 10 Juny 2021 12:28

“Les dones han estat les més mal parades de l'impacte de la crisi econòmica derivada de la pandèmia, però les dones també seran l'eix vertebrador de la recuperació”. Amb aquesta declaració d'intencions, Dones amb Iniciativa del Vendrell denuncia que el col·lectiu ha estat la principal víctima de la destrucció d'ocupació per la Covid-19.

Per aquest motiu, l'associació que agrupa dones de tots els sectors professionals demana a totes les administracions públiques que “calen més esforços i més polítiques específiques per reactivar l'economia submergida i la conciliació familiar i més ajuts a les empreses per incentivar la contractació de dones majors de 45 anys”. Per fer-ho possible, Dones amb Iniciativa del Vendrell demana “un Full de Ruta per a la reactivació econòmica que doni una resposta efectiva i que treballi transversalment i impliqui a tots els sectors”, a la vegada “que posi al centre el paper de la dona, redueixi les desigualtats socials i garanteixi l'equitat laboral”.

L'atur té nom de dona

Des de Dones amb Iniciativa del Vendrell recorden que, segons dades de l'OTC, l'any 2020 va acabar amb 497.611 persones aturades a Catalunya, un 55% del qual són dones. L'atur del segon trimestre del 2020 va augmentar un 19,29% i el del tercer ho va fer un 20,2%, segons recull l'Institut Català de les Dones (ICD).

Pel que fa a les causes d'aquest atur “femení”, l'associació vendrellenca ho atribueix a que les dones són el col·lectiu amb més probabilitat que se'ls hi redueixi la jornada laboral per tenir cura de fills o de persones amb dependència, un fet “que contribueix a sortir del mercat laboral”. A més, Dones amb Iniciativa alerta que la problemàtica s'accentua en les dones que treballen en l'economia submergida, cures o serveis domèstics. Una situació que acaba provocant “una menor prestació de jubilació que fa que ens trobem sovint amb dones jubilades pobres, una major dificultat per tornar a treballar i, moltes vegades, la pèrdua definitiva del tren de vida laboral”, adverteix l'entitat.

Dones amb Iniciativa del Vendrell

Dones amb Iniciativa del Vendrell és una associació sense ànim de lucre que va sorgir d'un grup de dones del municipi -Gracia Caraves (presidenta), Jerusalem Torra (secretària) i Ros Ensenyat (tresorera)- per promoure i facilitar la participació de la dona en tots els àmbits de la vida social del Vendrell: cultural, laboral, social, polític, associatiu, sanitari i empresarial. La nova entitat, que es dona a conèixer a través del hashtag #Vendrellenca, vol la col·laboració de totes les dones per aconseguir una societat més justa i solidària a través de l'organització o el suport a activitats culturals i socials. I fer-ho al mateix temps potenciant el sentiment de pertinença al Vendrell.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: