Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Pius Hospital de Valls tanca el 2020 amb superàvit i fa efectiu el pagament de les DPO al mig miler de treballadors

El personal no rebia les retribucions variables des del 2011

Imatge d'arxiu de l'entrada principal al Pius Hospital de Valls Imatge d'arxiu de l'entrada principal al Pius Hospital de Valls NÚRIA TORRES / ARXIU / ACN
Societat ACN
Dimecres, 19 Mai 2021 17:04

El Pius Hospital de Valls tanca l'any 2020 amb uns resultats econòmics d'1.450.000 euros que han permès fer efectives les retribucions variables per objectius (DPO) a tots els professionals del centre sanitari. El pagament de les DPO corresponents al 2020, per un import global d'1.137.000 euros, es va abonar a finals de març al conjunt de treballadors del Pius gràcies a l'equilibri pressupostari positiu. Des de l'any 2011 que no es feia el pagament d'aquesta retribució als 565 empleats -les DPO només es poden fer efectives en situació d'equilibri financer, remarquen fonts municipals. Amb tot, aquest ha estat un motiu de reivindicació contínua per part del comitè d'empresa, que durant mesos ha convocat diverses concentracions de protesta.

Just aquest dimecres al matí el comitè d'empresa ha convocat una concentració a la baixada d'accés al centre hospitalari, sobretot en relació a les condicions assistencials, de personal i la pròpia infraestructura del centre sociosanitari, edifici annex al Pius, on hi havia hagut antigament un convent. El comitè, en plena lluita per millorar la sanitat a la ciutat, considera que el pagament de les DPO tampoc és per tirar coets. Considera que és un petit avenç davant les problemàtiques pendents al complex hospitalari.

Procés de formulació dels objectius

A més de procedir al pagament de les DPO del 2020, a la vegada des de Gestió Pius Hospital s'ha iniciat ja el procés de formulació dels objectius dels diferents serveis de l'hospital per a aquest 2021, de cara a preparar el procediment de la retribució variable al personal en el cas que els resultats econòmics de l'exercici d'enguany siguin també positius, segons informen fonts municipals en un comunicat.

El Pius va tancar el 2020 amb uns ingressos de 39.750.487 euros, per sobre dels 35.764.495 previstos inicialment. Aquests majors ingressos, de gairebé 4 milions d'euros, han compensat l'increment de 3,9 milions de les despeses, generat a causa de l'augment dels costos de serveis generals, de laboratori o neteja, així com l'adquisició de material sanitari, principalment elements de protecció per la covid-19.

Balanç assistencial

Des de l'ingrés del primer pacient amb covid-19, el 9 de març de 2020, el total de pacients ingressats fins al dia 2 de maig de 2021 ha estat de 882 persones, amb un predomini d'afectats entre els grups d'edat d'entre els 50 i els 60 anys. Del conjunt de pacients, 35 van poder ser atesos en el seu propi domicili per l'equip mèdic i d'infermeria del dispositiu d'Hospitalització a Domicili, mentre que només 82 (9,45% del total) van ser traslladats per requeriments terapèutics de major complexitat a altres centres, principalment a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: