Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Todos En Azul impulsa el 'Casal de l'autisme de Tarragona'

L'entitat presenta la proposta als Pressupostos Participatius per crear un centre social, cultural inclusiu que doni resposta a les necessitats d'infants i adults amb autisme 

Recreació virtual del Casal de l'autisme de Tarragona Recreació virtual del Casal de l'autisme de Tarragona TODOS EN AZUL
Societat Redacció Infocamp
Dimarts, 11 Mai 2021 09:26

L'associació Todos En Azul, que dona suport a les famílies amb nens i nenes amb Trastorn de l'Espectre Autista (TEA), impulsa el projecte 'Casal de l'autisme de Tarragona', que s'ubicarà al barri de Torreforta. El “Casal” vol ser un centre social, cultural i inclusiu que ofereixi serveis i activitats i doni resposta a les necessitats d'infants i adults amb autisme i de les seves famílies.

El president de Todos En Azul, Juan José Caravaca, lamenta que “actualment no existeix cap centre especialitzat en autisme d'aquestes característiques ni a Tarragona, ni a Catalunya, ni a Espanya i, probablement, seria difícil de trobar-ne un de similar a Europa”. L'entitat tarragonina admet que el projecte s'haurà de realitzar per fases donada la seva envergadura.

Un centre polivalent i adaptat

El projecte preveu que el “Casal” sigui un espai de caràcter polivalent amb dependències interiors i exteriors, on s'hi podran realitzar diverses activitats, tallers, xerrades, formació, teràpia, jocs, arts escèniques, exercicis sensorials, etc... Tots els tallers i activitats que s'impartiran estaran dirigides per un professional especialitzat en autisme. Un espai sense barreres arquitectòniques ni sensorials adaptat a qualsevol persona que tingui algun tipus de discapacitat física, visual o auditiva.

El seu funcionament serà per torns horaris, de manera que si els infants tenen escola als matins podran fer ús del centre a les tardes, o a l'inrevés, i els adults també podran utilitzar-lo si no tenen cap altre lloc on anar.

La sala sensorial

Un dels espais centrals del “Casal” serà la sala sensorial, 100% adaptada tant per a persones amb mobilitat reduïda i amb cadira de rodes com per a persones cegues. Un dels elements més innovadors serà la rampa vibratòria que permet l'accés a la piscina de boles, ja que a través de vibracions, els infants o adults amb TEA sentiran una àmplia varietat de sons i de músiques.

La sala sensorial disposa d'un llit d'aigua, que compta amb un espai suficient per a l'accés amb cadira de rodes i que també permet que l'especialista pugui desplaçar-se d'un costat a l'altre. També té un puff molt especial, fabricat amb microboles, que pressionen els nens i nenes amb autisme, ja que els genera confiança, els tranquil·litza i els fa sentir bé. Les boles són transparents, canvien de colors i s'il·luminen. Tota la sala sensorial també està il·luminada amb llums i compta amb un projector d'imatges.

sala sensorial Casal autisme virtual

La sala també està adaptada per a fer aromateràpia, amb un sistema que llença aromes diversos que provoquen un canvi d'ambientació de l'espai i que fa que es puguin sentir olors o aromes diversos.

Participa.cat

El projecte 'Casal de l'autisme de Tarragona' és una de les propostes presentades als Pressupostos Participatius de l'Ajuntament de Tarragona.

Podeu consultar la proposta a:
https://participa.tarragona.cat/proposals/210-el-casal-de-l-autisme-de-tarragona.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: