Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

S'ofereix formació en detecció i intervenció en casos de maltractament de dones grans

L'Arc Serveis i els Mossos d'Esquadra imparteixen un curs a professionals dels SAD, casals de gent gran i centres de dia del Camp de Tarragona i el Baix Penedès

Imatge de la primera sessió formativa celebrada dilluns passat al Centre de dia Municipal Marinada de Roda de Berà Imatge de la primera sessió formativa celebrada dilluns passat al Centre de dia Municipal Marinada de Roda de Berà L'ARC SERVEIS
Societat Redacció Infocamp
Dimecres, 14 abril 2021 12:37

L'Arc Serveis i els Mossos d'Esquadra – a través de l'ORC (Organització de relacions amb la comunitat) i el GAV (Grup d'Atenció a la Víctima)- han iniciat una campanya formativa sobre 'Prevenció, detecció i intervenció envers el maltractament a les dones grans'. Les sessions formatives, que van començar dilluns passat al Centre de Dia Municipal Marinada de Roda de Berà, van adreçades especialment a professionals que treballen amb gent gran o del SAD (Servei d'Assistència a Domicili), casals de gent gran, llars d'avis i centres de dia.

L'empresa que dona servei i assistència a la gent gran imparteix un curs de formació als professionals implicats del SAD on es transmeten coneixements, competències i eines per a la prevenció, detecció o intervenció d'un possible cas de maltractament. Alhora, es dona a conèixer el Protocol conjunt amb els Mossos d'Esquadra que s'activa en cas de detecció, així com els recursos existents per atendre situacions de violència masclista.

La gerent de L'Arc Serveis, Jerusalem Torra, explica que hi ha una sèrie de factors de risc “que fan més vulnerables les dones grans davant d'una possible adversitat, com ara demències, dependència física de la víctima, la cohabitació, el gènere, l'edat, l'aïllament social o la pròpia personalitat del maltractador que poden derivar en diferents formes de maltractament físic, psicològic, sexual, econòmic o en l'abandonament o vulneració dels drets de la dona afectada”. En aquest sentit, Torra recorda que es poden localitzar casos de maltractament tant en l'àmbit familiar i domèstic com en l'àmbit social.

Amb aquesta formació, L'Arc Serveis vol treballar per canviar i eliminar estereotips i esdevenir una eina activa per intervenir envers els maltractaments de dones grans, “normalitzats, invisibilitzats i amb un rol de submissió”. L'objectiu final de la iniciativa és “evitar l'aparició d'alguna forma de maltractament, detectar situacions de risc, facilitar l'atenció tant a les víctimes, fer-ne un seguiment i revisar-ho en el moment que es detecten possibles millores a implementar”.

La formació s'impartirà a professionals, casals i centres d'arreu del Camp de Tarragona i del Baix Penedès.

Professionals i treballadores que van assistir a la primera sessió formativa, dilluns passat, al Centre de dia Marinada de Roda: 

participants sessió formativa maltractament dones Roda de Berà petita

El Protocol envers el maltractament de dones grans

D'altra banda, cal recordar que L’Arc Serveis va iniciar un Protocol de Prevenció, Detecció i Intervenció envers el maltractament a les dones grans on elabora un circuit d’intervenció coordinat i comptant amb els recursos per a les situacions de violència masclista: Servei d’informació i Atenció ales Dones (SIAD), els Mossos d’Esquadra, la línia d’atenció 900.900.120, el 112, el Servei d’Acolliment i Urgències a la Vellesa, Primària (SAUV), treballadores socials referents de cada nucli i totes les eines al nostre abast.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: