Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Puja a cinc la xifra d'encausats a Tarragona per la vaga del 21-F de 2019

Acusen una militant de la CUP de Cambrils de danys, desobediència, atemptat i obstrucció a la justícia

Imatge de Sara Estalella (dreta), encausada per la vaga general del 21-F de 2019 a Tarragona, davant els jutjats, el 28 de gener de 2021 Imatge de Sara Estalella (dreta), encausada per la vaga general del 21-F de 2019 a Tarragona, davant els jutjats, el 28 de gener de 2021 ROGER SEGURA / ACN
Societat ACN
Dijous, 28 Gener 2021 15:23

El jutjat d'instrucció número 3 de Tarragona ha cridat a declarar aquest dijous una cinquena persona encausada per la jornada de vaga del 21-F de 2019 a la ciutat, en què es van tallar diverses carreteres. L'encausada, Sara Estalella, s'ha mostrat sorpresa per la citació judicial, que arriba gairebé dos anys després dels fets, i pel fet que la investiguin pels suposats delictes de danys, desobediència, atemptat contra agents de l'autoritat i obstrucció a la justícia. "Les proves que presenten els Mossos són documents, vídeos i arxius de la meva militància a la CUP de Cambrils", ha explicat abans de comparèixer davant el jutge, on només ha respost les preguntes del seu advocat. Una trentena de persones s'han concentrat per donar-li suport.

Carles Perdiguero, advocat d'Alerta Solidària, ha constatat que "el pas del temps sembla no apaivagar les ganes de qüestionar el dret de protesta" i ha opinat que "les costures del dret penal no estan fetes per situacions com aquestes, en les quals únicament s'exercita un dret legítim de protesta i de manifestació". Per això, s'ha mostrat confiat que el cas s'acabarà arxivant.

Francesc Bermúdez, del Grup de Suport de les Encausades de Cambrils, ha exigit que s'acabi "la repressió basada en arxius d'activistes als quals s'encausa per la seva militància política i no per cap acció concreta". A més, ha censurat que el Govern es declari independentista i, alhora, la Generalitat es personi com a acusació particular en aquest i altres casos per fets similars.

La jornada de vaga del 21-F de 2019 a Tarragona va arrencar amb el tall de l'accés al port de Tarragona per l'A-27 durant dues hores i mitja. Posteriorment, un miler de persones va intentar accedir al peatge de l'AP-7 a Tarragona mentre els Mossos d'Esquadra ho impedien a cops de porra. Les protestes, convocades pels CDR en el marc de la jornada de vaga, es van saldar amb dos detinguts.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: