Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

ECP reclama durant una visita al Priorat les mateixes oportunitats per la Catalunya rural que per les ciutats

El candidat Jordi Jordan es compromet a portar la veu dels petits pobles al Parlament i reclama l’arribada de les noves tecnologies sense discriminacions

El candidat d’En Comú Podem per Tarragona al 14F, Jordi Jordan, s’ha compromès a portar la veu de la Catalunya rural al Parlament El candidat d’En Comú Podem per Tarragona al 14F, Jordi Jordan, s’ha compromès a portar la veu de la Catalunya rural al Parlament ECP
Societat Redacció Infocamp
Dimecres, 27 Gener 2021 00:32

El candidat d’En Comú Podem per Tarragona i les Terres de l’Ebre a les properes eleccions del 14F, Jordi Jordan, s’ha compromès a portar la veu de la Catalunya rural al Parlament de Catalunya, que considera que ha estat la gran oblidada davant “la desídia i la indiferència dels últims governs”. Jordi Jordan ha fet aquestes declaracions durant una visita a la Vilella Baixa on ha estat acompanyat del regidor Àlex Torcal, on s’ha interessat per la problemàtica d’aquestes poblacions d’interior on té una gran importància el sector agroalimentari.

En concret, després de visitar el celler Sabaté d’aquesta localitat del Priorat, Jordan ha demanat les mateixes oportunitats per aquest tipus de poblacions que a les grans ciutats del país. I ho ha exemplificat amb un compromís per la pròxima legislatura: “Impulsarem un pla per accelerar la connectivitat digital i banda ampla i 5 G per a tots els nuclis habitats, per garantir el desenvolupament territorial i atreure nova població, ja que el teletreball ofereix noves possibilitats per fixar o atraure la població a l’entorn rural”.

Més enllà de l’èxit del Priorat

Tot i que hi ha hagut alguns èxits com el del Priorat, gràcies a la projecció internacional dels vins, la realitat és que hi ha hagut una pèrdua de població amb un gran envelliment de les comarques rurals, una tendència que continua a l’alça. En aquest sentit, Jordi Jordán reclama des del Priorat que el Govern promogui un pla de rehabilitació d’habitatges i de nuclis urbans dels pobles i també dels 300 micro pobles de menys de 500 habitants, tot i que representen un % molt petit de la població. Un pla que incorpori l’eficiència energètica com a eix central i que permeti que els joves que viuen en aquests pobles o els que hi vulguin anar a viure tinguin possibilitats d’aconseguir un habitatge.

Les desigualtats territorials són un problema social, per la pèrdua d’oportunitats de la població de les zones més rurals, i un problema ecològic, l’abandonament dels conreus genera més risc d’incendis, ningú té cura del territori. Com a exemple, l’incendi de fa dos anys a la Ribera d’Ebre que va afectar un centenar d’hectàrees.

Jordan també ha parlat de l’economia agrària, que manté en general una gran situació de crisi a bona part dels sectors, com el de la fruita o també el del bestiar. “No volem un país a dues velocitats amb pobles cada vegada més abandonats. No ens resignem a governs que no fan res per protegir les petites explotacions agràries davant les multinacionals que enfonsen els preus”, ha assenyalat.

Jordi Jordán ha afegit que cal incidir en l’equitat territorial, un dels eixos de la campanya dels comuns a la demarcació: “Volem unes comarques amb els mateixos drets i les mateixes oportunitats que les ciutats. Catalunya necessita un pla d’equitat territorial per garantir que l’accés a les oportunitats i els serveis no depengui del lloc on vius”, conclou Jordan.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: