Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Policia Local de Roda va recollir 40 gossos perduts o abandonats durant el 2020

Alguns s’havien escapat de casa, però d’altres van ser abandonats pels seus amos

Detall del cartell de la campanya de la Policia Local Detall del cartell de la campanya de la Policia Local CEDIDA
Societat Redacció Infocamp
Dimecres, 20 Gener 2021 09:27

Durant l’any passat els agents de la Policia Local de Roda de Berà van recollir un total de 40 gossos perduts o abandonats a la via pública. D’ells, 29 van poder ser tornats als seus propietaris, però 11 no van córrer la mateixa sort i no van ser reclamats per ningú.

Quan un gos és trobat, per un ciutadà que truca la Policia Local o bé pels propis agents, hi ha dues possibilitats. En primer lloc la policia passa el lector de microxips i, si l’animal porta el xip identificatiu, es podrà accedir a les dades del propietari, mitjançant el registre general d’animals de companyia, i donar-li avís. Mentrestant, el gos és portat a la gossera municipal on els seus propietaris l’aniran a buscar.

Si el propietari no apareix, perquè l’animal no porta xip o no és reclamat per ningú, s’encarregarà d’ell la protectora l’Última Llar, mitjançant un conveni signat amb el Consell Comarcal del Tarragonès. El personal de l’entitat recollirà l’animal i serà emportat a les seves instal·lacions. El termini per recuperar un animal sense identificació és de vuit dies.

Crida a la responsabilitat

La Policia Local apel·la a la "responsabilitat" de les famílies per que no abandonin el seu animal de companyia i busquin altres opcions. No només perquè és un delicte i està sancionat, sinó perquè “han de pensar que abandonar un animal que ha estat domesticat, sobretot si es tracta d’un gos, és condemnar-lo a mort. Per això és molt important que des de petits els nens i nenes siguin educats en el respecte, a comprendre i estimar els animals”, asseguren des de la Policia Local de Roda.

Finalment, recorden que tots els animals han d’estar identificats amb un xip o tatuatge, segons la normativa, han de tenir la cartilla de vacunes al dia, i han d’estar censats a l’Ajuntament.

El cens municipal

Actualment hi ha 675 animals inscrits al cens d’animals de companyia de l’Ajuntament. D’ells, 650 són gossos, 47 dels quals considerats potencialment perillosos, i 25 gats. Durant el 2020 es van inscriure un total de 52 animals, tots ells gossos, 6 potencialment perillosos, els quals obtenen una llicència especial.

Les persones que vulguin inscriure la seva mascota han de dirigir-se a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament, de dilluns a divendres de 9 a 14 hores, amb cita prèvia. El cost del tràmit és de 5 euros.

El consistori els facilitarà una placa identificativa del cens així com una targeta on hi figuren les dades de l’animal i del propietari.

Actualment, l’Ajuntament està treballant en l’elaboració d’una campanya de comunicació de tinença responsable d’animals domèstics per informar els propietaris de gossos, gats i fures sobre la necessitat d’inscriure’ls al cens municipal.

Amb la campanya es vol, també, conscienciar sobre l’obligació dels propietaris de recollir els excrements que els seus gossos generen a les vies públiques en treure’ls a passejar.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: