Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Raquel Sans Guerra (ERC) visita l'Alt Camp per mostrar el seu suport al sector primari

La candidata afirma que "potenciarem la ruralitat per fixar-hi la població, per tenir gent que treballi la terra i gestioni els ramats i boscos d’una manera digna"

La candidata al Parlament, Raquel Sans Guerra, visita a l’Alt Camp dues agrupacions de productors, un celler i una cooperativa per mostrar el suport al sector primari La candidata al Parlament, Raquel Sans Guerra, visita a l’Alt Camp dues agrupacions de productors, un celler i una cooperativa per mostrar el suport al sector primari ERC
Societat Redacció Infocamp
Dimecres, 13 Gener 2021 20:30

La diputada i candidata per ERC al Parlament, Raquel Sans Guerra, el director dels serveis territorials d’Agricultura, Ramaderia i Pesca al Camp de Tarragona, Àngel Xifré Arroyo, i el candidat número 10 de la llista i alcalde dels Garidells, Marc Bigordà Prió, s’han trobat aquest dimarts a Valls amb els representants de la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Calçot de Valls i de la Comunitat de Regants de Valls com a mostra de suport a la tasca que el sector primari està fent en uns moments especialment difícils per la pandèmia.

“Des d’Esquerra Republicana -ha manifestat Raquel Sans- fem una aposta clara pel sector primari del nostre país, pels productes de proximitat, per la qualitat, per garantir que els pagesos i els ramaders tinguin uns preus justos perquè es guanyin dignament la vida”. N’ha posat com a exemple el suport a la producció agrícola amb infraestructures com són els sistemes de reg. Així, després de cinc anys de gestions, el Departament d’Agricultura realitzarà les obres de la segona fase del regadiu de la Comunitat de Regants de Valls, una obra cabdal per a la pagesia de la capital de l’Alt Camp.

La cap de llista ha recordat que l’aposta d’Esquerra Republicana com a partit i des de les seves responsabilitats de govern en matèria agrícola i ramadera se centra també en la qualitat, amb la promoció d’agrupacions de productors en IGP, DO i DOP o en la producció ecològica, “distintius que certifiquen al consumidor la qualitat del producte que adquireixen i donen valor afegit a les produccions lligades a un territori”.

Raquel Sans també ha visitat avui a l’Alt Camp el celler Mas Vicenç a Cabra del Camp, un cas d’èxit de producció de proximitat dins la DO Tarragona, i la Cooperativa Agrícola de Vila-rodona vinculada al grup Castell d’Or, que agrupa 18 cooperatives, acompanyada pel delegat del Govern al Camp de Tarragona, Òscar Peris Ròdenas, i la candidata número 15 i regidora a Vilabella, Laia Pié Dols.

Esquerra dona suport a la cooperació dels productors, a les cooperatives i a les seves iniciatives emprenedores, per exemple als sectors vitivinícoles, que ofereixen productes de qualitat a preus competitius, guanyant quotes de mercat, tant a nivell nacional com internacional, i que permeten obtenir preus més justos per als seus productes. “Aquesta manera de concebre el sector primari i centrar els nostres esforços és necessària per vertebrar el país, per potenciar la ruralitat, perquè Esquerra treballa per fixar la població en les zones rurals, per tenir gent que treballi la terra i gestioni els ramats i els boscos d’una manera digna”, segons la candidata Raquel Sans Guerra.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: