Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Aragonès reclama més implicació a l'Estat i a les elèctriques per resoldre les "deficiències" en la xarxa al Priorat

El vicepresident garanteix el suport del Govern a l'hora de recuperar serveis i d'afrontar danys a la vinya i l'olivera

El vicepresident del Govern amb funcions de president, Pere Aragonès, recorrent la plaça Quartera de Falset amb el conseller Tremosa, l'alcalde i el delegat del Govern, l'11 de gener de 2021 El vicepresident del Govern amb funcions de president, Pere Aragonès, recorrent la plaça Quartera de Falset amb el conseller Tremosa, l'alcalde i el delegat del Govern, l'11 de gener de 2021 ROGER SEGURA / ACN
Societat ACN
Dilluns, 11 Gener 2021 15:48

sociEl vicepresident del Govern, Pere Aragonès, s'ha desplaçat aquest dilluns al Priorat per traslladar el suport de l'executiu a la comarca arran de la gran nevada del cap de setmana. Després de reunir-se amb els principals agents del territori, Aragonès ha afirmat que la prioritat ara és recuperar els subministraments, obrir tots els accessos i restablir els serveis públics el més aviat possible. El vicepresident també ha anunciat la creació d'una taula de treball per abordar l'afectació de la neu sobre les vinyes, les oliveres i els boscos, i per preservar "el potencial" del Priorat. A més, ha reclamat més implicació a l'Estat i a les elèctriques per resoldre les "deficiències" existents a la xarxa, i també més inversió a la línia R15.

Pere Aragonès ha apuntat que cal posar damunt la taula les debilitats estructurals que s'han tornat a evidenciar amb el temporal Filomena, especialment les deficiències en el subministrament elèctric. El vicepresident ha assenyalat la paradoxa que suposa que la comarca del Priorat, propera a grans centres de producció d'energia com una central nuclear, hagi patit importants talls de subministrament. "Hi ha una responsabilitat de les companyies molt clara", ha dit.

Aragonès ha admès que "la Generalitat pot arribar fins on pot" i que reclamarà a l'Estat "que s'impliqui a fons en la regulació del mercat energètic". El vicepresident ha dit que aquesta ha de ser una preocupació "permanent" i ha avançat que s'avaluaran els dispositius previstos per les companyies davant el temporal anunciat pel cap de setmana. "Era previsible que hi hagués aquesta afectació però no per això hem d'eximir de l'avaluació i de mirar els canvis que s'hagin de fer en la infraestructura energètica", ha afegit.

En sintonia amb les demandes de la Cambra de Reus, el vicepresident també ha assegurat que seran "insistents" amb el govern espanyol a l'hora d'exigir solucions a altres "mancances estructurals" existents com és "la manca d'inversió" en la línia de tren R15, que va quedar tallada per la nevada.

La prioritat, restablir accessos i subministraments

Pel que fa al més immediat, el vicepresident amb funcions de president ha apuntat que la prioritat és recuperar els subministraments i l'accés a tots els nuclis de població aquest dilluns, i anar garantint també l'accés a masos i immobles més aïllats. Aragonès també ha afirmat que en els propers dies es vol recuperar el servei educatiu, amb el transport escolar i les escoles en funcionament.

A més, el vicepresident ha garantit que estaran "molt a sobre" de sectors clau per a la comarca com són el del vi i el de l'oli, atès que la nevada probablement hagi malmès moltes branques de vinyes i oliveres. En aquest sentit ha avançat la creació d'una taula de treball entre administracions, que també vetllarà per l'estat dels boscos i tot el "potencial" de la comarca.

Tremosa diu que la prioritat és reconstruir l'empresa esfondrada a Falset

D'altra banda, tant Aragonès com el conseller d'Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, s'han mostrat preocupats per l'esfondrament complet de la nau de l'empresa Fermator al polígon industrial de Falset. La prioritat, segons ha assenyalat Tremosa, és reconstruir la planta buscant els mecanismes disponibles per ajudar perquè l'empresa pugui continuar amb la seva activitat a la comarca, salvant així els 120 llocs de treball. El conseller ha subratllat que l'empresa, líder mundial en la fabricació de portes d'ascensor, és la més gran de la comarca.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: