Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Les candidates d'ERC del Camp de Tarragona debaten sobre com millorar el territori i el país des de l’òptica femenina

La cap de llista, Raquel Sans Guerra, assegura que “no volem construir la República perquè sí, volem posar unes bases diferents i tenim una mirada llarga”

Imatge del cafè virtual celebrat diumenge amb les candidates d'Esquerra Republicana del Camp de Tarragona al 14F Imatge del cafè virtual celebrat diumenge amb les candidates d'Esquerra Republicana del Camp de Tarragona al 14F ERC
Societat Redacció Infocamp
Dilluns, 11 Gener 2021 09:57

Les candidates de la llista electoral d'ERC del Camp de Tarragona al Parlament van celebrar aquest diumenge un cafè virtual amb dones i homes militants i amics i amigues del territori. Hi han pres part Raquel Sans Guerra, cap de llista; Irene Aragonès Gràcia, número 3; Eva Ferran Roig, número 9; Eli Racionero Gassull, número 11, i Josepa Granell Sardà, número 13. El debat ha girat al voltant de les aportacions que totes elles i, en general, les dones d’Esquerra Republicana com a equip poden fer per millorar el país i el Camp de Tarragona a partir de les eleccions del 14 de febrer. Ha conduït la trobada Montserrat Flores Juanpere, secretària de Dones de la federació regional d’ERC al Camp de Tarragona.

“Estem trencant sostres de vidre -ha exposat Raquel Sans- pel que fa a la participació de la dona en institucions al nostre territori. Tenim moltes dones i molt potents. Però hem d'eliminar els terres enganxosos, s'han de donar les condicions a la societat per poder-hi arribar totes". La candidata ha parlat sobre el concepte de corresponsabilitat entre homes i dones: “Cal parlar més aviat de corresponsabilitat que de conciliació, i també ho han de fer les administracions públiques, perquè en temes com el de tenir cura dels fills tothom ha de partir de la mateixa responsabilitat, home i dona”. Segons ha dit, “no volem construir la República perquè sí, volem posar unes bases diferents de país i tenim una mirada llarga”.

Irene Aragonès, regidora a Mont-roig del Camp i presidenta de la federació regional d’ERC al Camp de Tarragona, ha manifestat que “la nostra veu, la de les dones d'Esquerra que formem part d'aquesta llista i de les institucions tarragonines, ha de traslladar-se la territori per dir que tenim projecte, posant les persones en el centre del debat, i que tenim estratègia”. En la mateixa línia s’ha expressat Eva Ferran¸ directora dels Serveis Territorials de Justícia al Camp de Tarragona i presidenta de la secció local d’ERC a Reus: “Hem de posar la persona en el centre de tot, la vida és el bé a protegir en l'actual situació de pandèmia, i per tant en la propera legislatura hem d'encarar tots els àmbits polítics des d'aquest punt de vista”.

Eli Racionero, que representa el Jovent Republicà i és regidora a Almoster, ha assegurat en clau de país que “el 14F els joves ens hi juguem molt. Cal que l'independentisme d'esquerres guanyi i planti cara a l'extrema dreta i cal seguir lluitant contra les desigualtats que patim i que s'acabi el conflicte obert amb l'Estat”. Finalment, Josepa Granell, militant del Morell, ha posat l’accent en el treball i la convivència d’indústria i agricultura: “La indústria ens ha portat infraestructures i llocs de treball, però també ens ha portat altres coses. Ara l'aposta és avançar cap a les energies renovables, hem d'estar al costat de la indústria però per fer que es reconverteixi en més segura i sostenible”.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: