Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Raquel Sans Guerra: “Estem a favor de les energies renovables i cal anar molt més enllà, però hem de fer les coses bé”

La candidata d'ERC per Tarragona visita Senan per conèixer el projecte municipal, i defensa el pes del món rural en la transició energètica

A la dreta de la imatge, la cap de llista d'Esquerra Republicana per Tarragona, Raquel Sans Guerra, durant la seva visita a Senan A la dreta de la imatge, la cap de llista d'Esquerra Republicana per Tarragona, Raquel Sans Guerra, durant la seva visita a Senan ERC
Societat Redacció Infocamp
Dimecres, 30 Desembre 2020 20:30

La cap de llista d'ERC per Tarragona a les eleccions al Parlament, la diputada Raquel Sans Guerra, ha visitat avui la Conca de Barberà acompanyada per la número 3 de la llista, la regidora de Mont-roig del Camp Irene Aragonès Gràcia, i el número 6, el regidor de Montblanc Oriol Pallissó Balanyà, per conèixer projectes locals en matèria d’energies renovables com els de Senan i Rocafort de Queralt. “Estem a favor de les energies renovables -ha dit Sans- i creiem que cal anar molt més enllà en eòlica, en fotovoltaica, en geotèrmica i en biomassa, però és precisament perquè estem a favor d’això que volem fer les coses bé”.

Sans, Aragonès i Pallissó han visitat la localitat de Senan, on la seva alcaldessa, Carme Ferrer Cervelló, els ha exposat el projecte de sobirania energètica municipal basat en una xarxa interna de generació elèctrica a partir de plaques fotovoltaiques que permetran abastir els edificis municipals i les cases del poble. “Avancem cap a l'autosuficiència i sostenibilitat dels micropobles, municipis valents del món rural que miren cap el futur i aposten decididament per les energies renovables”, segons Raquel Sans.

“La nostra prioritat ha de ser fomentar l’autoconsum i les instal·lacions descentralitzades. Les possibilitats a escala local són immenses, i és una oportunitat per al protagonisme i l’empoderament de les comunitats”, explica Irene Aragonès. A Rocafort de Queralt, l’aprofitament del sostre de la pista poliesportiva amb fotovoltaiques possibilita l’enllumenat públic de l’antic consultori, la piscina, el casal d’avis i l’Ajuntament. Això, en el marc “d’un pla de diverses etapes per assolir el 100% renovable i amb instal·lacions pròpies”, recorda Oriol Pallissó.

Però Esquerra Republicana al Camp de Tarragona també és conscient que les necessitats, a escala nacional, superen la suma de les iniciatives locals. Experiències com les de Rocafort i Senan “són extraordinàriament positives, i van en la bona direcció”, segons Raquel Sans, però, “si el que volem és tancar les nuclears i abandonar l’energia fòssil, que sí ho volem, ens caldran també, i no només, instal·lacions més grans, amb un determinat i inevitable impacte al territori, i cal planificar-ho bé”.

Els candidats recorden que Esquerra Republicana vol un desplegament en el territori de les energies renovables de manera dialogada, repartint càrregues i beneficis, prioritzant l’autoconsum i les instal·lacions locals, i preservant els sòls no urbanitzables i, especialment els de valor agrari i el paisatge, uns factors especialment rellevants en comarques com la Conca de Barberà.

La visita d’avui a la Conca ha fet parada posteriorment a Montblanc i a l’Espluga de Francolí, on s’han celebrat trobades amb la regidora montblanquina Carme Pallàs Gallego i amb l’alcalde espluguí, Josep Maria Vidal Minguella, i membres del consistori per saber com estan recuperant-se els dos municipis un any després de la riuada. Raquel Sans ha expressat el seu suport i ha recordat que tan des del Parlament com des de les institucions a Madrid on ERC té representació s’han pres iniciatives per accelerar l’arribada dels ajuts als pobles i a les persones i les empreses afectades.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: