Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Consell del Baix Penedès reclama a la Generalitat que activi la Taula territorial abans que acabi l'any

L'ens demana que les eleccions no interfereixin en la posada en marxa del nou òrgan: "No podem esperar quatre mesos"

El conseller comarcal de Promoció Econòmica, Miguel Ángel Perín, i president del Consell Comarcal del Baix Penedès, Joan Sans, en roda de premsa, aquest dijous El conseller comarcal de Promoció Econòmica, Miguel Ángel Perín, i president del Consell Comarcal del Baix Penedès, Joan Sans, en roda de premsa, aquest dijous GEMMA SÁNCHEZ / ACN
Societat ACN
Dijous, 17 Desembre 2020 12:59

El Consell Comarcal del Baix Penedès ha demanat a la Generalitat que activi la Taula territorial per impulsar l'economia abans que acabi aquest desembre. El president de l'ens, Joan Sans, lamenta que la convocatòria electoral del 14-F deixarà l'administració catalana "gairebé inhàbil", motiu pel qual demana posar en marxa l'òrgan de treball el més aviat possible. "No podem esperar quatre mesos", ha remarcat Sans, que ha avançat que han proposat al Govern constituir la Taula del Baix Penedès els dies "27, 28 o 29 de desembre". L'ens comarcal confia que el nou grup acordi un pla de xoc per reindustrialitzar el territori, que registra la taxa d'atur més elevada de Catalunya i ha quedat colpejat per l'anunci de tancament de Saint-Gobain Glass.

Sans ha recordat que el Ple del Parlament va aprovar el 5 de novembre per unanimitat instar al Govern a crear la Taula del Baix Penedès per remeiar els dèficits estructurals que pateix la comarca. La proposta de resolució –presentada a instàncies del mateix Consell Comarcal- es va aprovar amb el suport de tots els grups parlamentaris i marcava un període màxim de dos mesos per crear l'òrgan amb representants polítics d'arreu del Baix Penedès, i s'obria la porta a incloure-hi els agents econòmics i socials.

Segons el text aprovat ara fa un mes i mig, la intenció és que la Taula del Baix Penedès desplegui una agenda d'accions transversals per frenar les diferents crisis que arrossega la comarca. Per exemple, en clau econòmica es demana impulsar Idíada amb beneficis per a tota la comarca, elaborar un pla de reindustrialització per revertir el tancament de Saint Gobain i d'empreses properes com Bosch, i també es reclama el desplegament de plans d'ocupació específics que potenciïn la formació professional dual.

Assessorament per reactivar l'economia

D'altra banda, el Consell Comarcal ha presentat aquest dijous el projecte per fer un pla de reactivació econòmica. A efectes pràctics, la proposta es basa en la contractació de dos tècnics de promoció econòmica i d'una consultoria per oferir assessorament a totes les empreses del Baix Penedès amb dificultats derivades de la crisi de la covid-19. La previsió és donar servei a prop de 150 companyies, especialment turístiques i industrials.

"No podem salvar aquelles empreses que ja han desaparegut, però sí que podem ajudar aquelles que són en una situació molt complicada i que ara mateix no saben quin camí agafar", ha apuntat el Conseller de Promoció Econòmica, Miguel Ángel Perín. Els dos tècnics han estat contractats a través d'una subvenció del Servei d'Ocupació Econòmica de 103.000 euros i seran al Consell Comarcal fins el novembre del 2021.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: