Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El confinament municipal passarà a ser comarcal a partir de divendres que ve

El Procicat manté la restricció d'entrada i sortida de Catalunya

Imatge d'arxiu d'un control de confinament de la Policia Local de Torredembarra en un dels accessos al municipi Imatge d'arxiu d'un control de confinament de la Policia Local de Torredembarra en un dels accessos al municipi ARXIU / INFOCAMP
Societat ACN
Dissabte, 12 Desembre 2020 10:29

El Procicat ha aprovat aquest dissabte que el confinament municipal de cap de setmana passi a ser comarcal. Les noves mesures aprovades per aquest organisme, dirigit pels departaments d'Interior i Salut, entraran en vigor dilluns, de manera que el canvi a confinament comarcal es materialitzarà a partir de divendres que ve. Així, entre les sis del matí de divendres i les sis del matí de dilluns, qualsevol persona podrà moure's dins de la seva comarca, i no només limitant-se al municipi com fins ara. D'altra banda, es manté el confinament perimetral de Catalunya, a excepció dels desplaçaments adequadament justificats.

Juntament amb l'obertura dels centres comercials a partir de dilluns, les dues mesures tenen com a objectiu, segons el Govern, d'esponjar la concentració de persones en espais urbans i alhora facilitar l'accés a determinats serveis no presents en municipis petits durant el cap de setmana.

Tot i que l'ampliació del confinament municipal a comarcal, la resolució que ha aprovat el Procicat aquest dissabte segueix recomanant que els desplaçaments fora del domicili es limitin en la mesura del possible, respectant les mesures de protecció individual i col·lectiva establertes per les autoritats.

A més de les mesures d'higiene, distanciament i ús de la mascareta, les autoritats aconsellen que s'adopti una estratègia de desplaçaments basada en les bombolles de convivència o la bombolla amplada, per afavorir una sociabilitat i un suport adaptats al moment epidèmic actual.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: